Ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους στο προσκήνιο

Μεγάλη συζήτηση έχε ανοίξει μετά το πρόσφατο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης αναφέρθηκε στο θέμα της πιθανής αλλαγής στη μισθοδοσία του κλήρου.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το κυβερνών κόμμα (ΝΔ) έφερε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που τονίζει πως πάγια θέση του κόμματος, είναι ο διαχωρισμός

Εκκλησίας-Κράτους, «ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών». Επισημαίνει επίσης, ότι η προσωπική -όπως χαρακτηρίζεται- πρόταση του κ. Κουράκη στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» δεν είναι καινοφανής, καθώς στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τις επίμαχες δηλώσεις ως μέρος της γνωστής στρατηγικής επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του και του αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα πραγματικά επίδικα της συγκυρίας.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταδικάζουν τις δηλώσεις Κουράκη, μιλώντας για αλλόκοτη στάση «που δηλοί ασέβεια και παντελή έλλειψη κατανόησης του άρρηκτου δεσμού Ελληνισμού και Ορθοδοξίας».

«Να πληρώνουν οι Συριζαίοι τον παχυλό βουλευτικό μισθό του Κουράκη και τα εκατομμύρια της επιχορήγησης που εισπράττει το κόμμα τους», το σχόλιο της Χρυσής Αυγής για τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα