Ο Δήμος Πάργας τιμά τον Άλκη Αλκαίο

Χθες (Δευτέρα), άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος Έλληνας ποιητής και στιχουργός Άλκης Αλκαίος. Ο Άλκης Αλκαίος που το πραγματικό του όνομα ήταν Βαγγέλης Λιάρος έχασε την μάχη με την επάρατη νόσομ στα 63 χρόνια. Επιθυμία του ίδιου ήταν τα ταφεί στην γενέτειρα του, την Πάργα.

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου έγινε η κηδεία του, Δημοσία Δαπάνη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Πάργα με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες. 

«Σήμερα η Πάργα πενθεί», τονίζει ο δήμαρχος της πόλης Αθανάσιος Λιόλιος υπογραμμίζοντας ότι η απώλεια

είναι μεγάλη για όλη την Ελλάδα αφού ο Άλκης Αλκαίος έχει γράψει μερικά από τα πιο σημαντικά τραγούδια που σημάδεψαν την ελληνική δισκογραφία τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας τιμώντας την σημαντική προσφορά του Άλκη Αλκαίου αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο τιμής η οδός «Ανεξαρτησίας» στην Πάργα να μετονομαστεί σε οδό «Άλκη Αλκαίου».

«Εκφράζουμε ολόψυχα τα θερμά μας συλλυπητήρια στα συγγενικά του πρόσωπα και του ευχόμαστε καλό ταξίδι» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος αφιερώνοντας τους στίχους που έγγραψε ο Άλκης Αλκαίος, για τον Βασίλη Παπακωσταντίνου, στο τραγούδι «Πόρτο Ρίκο»:  

«Μια νύχτα μεθυσμένη παίρνει ανάποδες

ημερολόγια καίει και πτυχία

Το χάραμα μπαρκάρει σε πειρατικό

για της ζωής του την σκηνοθεσία…»

Keywords
Τυχαία Θέματα