Ο εγκέλαδος «χτύπησε» άλλες πέντε φορές τη Φθιώτιδα

Αρχικά ο σεισμός της Τετάρτης (07/08) των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκάλεσε ζημιές σε πάνω από 300 σπίτια στη Φθιώτιδα και τρομοκράτησε τους κατοίκους. Ενώ οι μετασεισμική δραστηριότητα παρουσίαζε φθίνουσα πορεία δύο νέοι σεισμοί σήμερα (09/08) αναστάτωσαν εκ νέου την πόλη.

Ο πρώτος σημειώθηκε στις 14:49 και ο δεύτερος στις 16:10 και ήταν έντασης 4,9 και 4,6 Ρίχτερ αντίστοιχα. Συνολικά από το πρώτο μέχρι το δεύτερο

σημειώθηκαν πέντε σεισμικές δονήσεις από 3,2 έως 4,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας ο πρώτος σεισμός είχε ένταση 4,9 Ρίχτερ και επίκεντρο 123 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την Αθήνα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και 28 βόρεια βορειοδυτικά της Αταλάντης. Ο δεύτερος που σημειώθηκε στις 16:10 είχε ένταση 4,6 βαθμών και τέσσερα λεπτά αργότερα ακολούθησε δόνηση 3,7 Ρίχτερ.

Μάλιστα, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 16:10 ακολούθησε και άλλος μετασεισμός εντάσεως 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Την ίδια ώρα συνεργεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, μηχανικοί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Στερεάς Ελλάδας και της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, πραγματοποιούν από χθες ελέγχους σε κατασκευές και σπίτια.

Περισσότερα από 60 σπίτια μέσα σε μια μέρα χαρακτηρίστικαν ως «κόκκινα» και απαγόρευσαν την είσοδο των κατοίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα