Ο Γιάννης Βαρουφάκης και το παράλληλο σύστημα του plan B

Ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα μαζί με ένα παράλληλο νέο εθνικό νόμισμα σχεδίαζε ως plan B ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γιάννης Βαρουφάκης, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της εφημερίδας αυτό το παράλληλο τραπεζικό σύστημα, θα γινόταν αρχικά μέσα στα πλαίσια του ευρώ, έχοντας όμως τη δυνατότητα να μεταλλαχθεί μέσα σε ένα βράδυ και να γίνει σε δραχμή,

Η «ραχοκοκαλιά» του σχεδίου Β του κυρίου Βαρουφάκη περιελάμβανε υποκλοπή των ΑΦΜ

των Ελλήνων πολιτών από έναν παιδικό φίλο του, τον οποίο, όπως ο ίδιος είπε, είχε διορίσει στο υπουργείο Οικονομικών ειδικά για να παρακάμψει την «ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες» Γενική Γραμματέα Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου.

Στο σχέδιο, όπως σημειώνεται, ο κύριος Βαρουφάκης θα δημιουργούσε με τους συνεργάτες του μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου, χωρίς αυτό να ειπωθεί σε κανέναν όπως τους είχε τονίσει, ενώ στην περίπτωση που διέρρεε θα το διεψευδε. Όλα κινούνταν υπό τον μανδύα άκρας μυστικότητας με στόχο να ενεργοποιηθούν όποτε δώσει «το σήμα» ο κ. υπουργός.

Μάλιστα ήταν τόσο εξελιγμένο το σχέδιο που αυτόματα με μια εντολή, το σύστημα θα ήταν σε θέση να αποστείλει ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο τον μυστικό παράλληλο λογαριασμό μέσω του οποίου θα μπορούσε ο πολίτης ή η επιχείρηση να πραγματοποιήσει πληρωμές, δημιουργώντας έτσι ένα παράλληλο τραπεζικό ηλεκτρονικό σύστημα, στο διάστημα που οι τράπεζες θα ήταν κλειστές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αν και η εντολή που είχε η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ήταν εντολή εξόδου από το ευρώ, ο ίδιος την ερμήνευε διασταλτικά προκειμένου να αφήνει το περιθώριο «να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ», σε περίπτωση που δεν καθίστατο εφικτή η σύναψη βιώσιμης συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα