Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ο πιο σέξι άνδρας στον κόσμο για το 2012;

Στα σοβαρά φαίνεται ότι πήρε, η διαδικτυακή έκδοση της επίσημης εφημερίδας του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, δημοσιεύμα του αμερικανικού σατιρικού περιοδικού Onion, σύμφωνα με το οποίο ο ηγέτης της Β. Κορέας είναι ο πιο σέξι άνδρας παγκοσμίως για το 2012.

Η Λαϊκή Ημερησία αναδημοσίευσε το «άρθρο», χωρίς να αντιληφθεί ότι πρόκειται να φάρσα, συνοδεύοντάς το μάλιστα από αφιέρωμα 55 σελίδων με φωτογραφίες του Κιμ.

Η εφημερίδα, αναδημοσίευσε επίσης σχόλια του Onion για τον 29χρονο Κιμ Γιονγκ-Ουν: «Με την ακαταμάχητη ομορφιά του, το στρογγυλό του πρόσωπο, την αγορίστικη γοητεία και το δυνατό και ρωμαλέο του σώμα, αυτός ο ηγέτης δεν θα μπορούσε παρά να είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Ευλογημένος με τον αέρα της εξουσίας, ο Κιμ έκανε τους συντάκτες του περιοδικού να τον προτιμήσουν μεταξύ των υποψηφίων και για τις στυλιστικές του προτιμήσεις, το κούρεμά του και φυσικά το διάσημο χαμόγελό του».

Μετά την αναδημοσίευση, το Onion είχε χθες ενημερώσει το πρωτότυπο άρθρο του, με το εξής σχόλιο: «Για λεπτομερέστερη κάλυψη, παρακαλούμε επισκεφθείτε τους φίλους μας στη Λαϊκή Ημερησία της Κίνας, την περήφανη κομμουνιστική θυγατρική του The Onion. Εξαιρετικό ρεπορτάζ, σύντροφοι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης εξαπατάται από πλαστό δημοσίευμα του Onion. Το 2002, η Beijing Evening News, δημοσίευσε ως είδηση την φάρσα ότι το Κογκρέσο αναζητούσε νέο κτίριο για να στεγαστεί και ότι μπορεί να έφευγε από την Ουάσινγκτον.

Πριν από δύο μήνες, το ημιεπίσημο πρακτορείο του Ιράν Fars αναπαρήγαγε θέμα του Onion σχετικά με μία υποτιθέμενη έρευνα που έδειχνε ότι οι λευκοί Αμερικανοί στις αγροτικές περιοχές θα ψήφιζαν τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμεντινεζάντ παρά τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα