Ο Κυριάκος ετοιμάζει αντεπίθεση διαρκείας… 7 σημείων!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιώργου Αυτιά

Αφήνει παράθυρο σταδιακής μείωσης του ΕΝΦΙΑ!

Δεν τίθεται θέμα 13ου ή 14ου μισθού, όμως δεν μπορεί να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε φορά επισημαίνει ότι «δεν θα γίνει Τσίπρας!». Μάλιστα προ ημερών, όπως μας επισημαίνει στενός του συνεργάτης, είπε σε κλειστή σύσκεψη ότι «δεν θα λέω όσα έλεγε ο Τσίπρας, που μας αναγκάζει να πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ

έως το 2031…». Αφήνει όμως ελπίδα σταδιακής μείωσης… Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μια τελευταία ευκαιρία να βάλει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά». Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι «θα επιχειρήσω να συγκροτήσω μια κυβέρνηση των καλύτερων».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ένα βήμα παρακάτω:

Είναι αντίθετος στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Το επιχειρηματολογεί ως εξής: «Δεν βάζω καν στο τραπέζι τέτοιο θέμα. Δεν ανακτάται έτσι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Η ουσία είναι να μην μειωθεί το συνολικό ετήσιο εισόδημα των εργαζομένων. Η χώρα δεν αντέχει άλλες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι μισθοί είναι ήδη χαμηλοί».Τονίζει με σαφή τρόπο: «Δεν μπορεί να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Μπορεί σταδιακά να μειωθεί, γιατί είναι πολύ υψηλός σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους».Προβλέπει αδιέξοδο, λέγοντας: «Από τον Σεπτέμβριο θα βρεθούμε ενώπιον τραγικού αδιέξοδου. Το πολιτικό τοπίο από τον Σεπτέμβριο και μετά θα είναι διαφορετικό».Φοβάται δυσκολία στα έσοδα, τονίζοντας: «Με μια κυβέρνηση που αντιπαλεύεται την επιχειρηματικότητα, με τράπεζες που δεν παρέχουν ρευστότητα, θα οδηγηθούμε με βεβαιότητα σε μαρασμό… Έχουμε αποεπένδυση στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να συντηρήσουμε ούτε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας… Για να βγει από την κρίση η Ελλάδα χρειάζεται 100 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις».Ο κόφτης, κατά τη ΝΔ, θα φέρει προβλήματα: «Ο κ. Τσίπρας έχει πέσει στα βαθιά νερά της δικιάς του ανυποληψίας. Η Ελλάδα έχει μπει σε ιδιότυπη υγειονομική ζώνη από πλευράς Ευρώπης… Οι Ευρωπαίοι μετέθεσαν το πρόβλημα για το μέλλον συνειδητά λόγω Brexit και άλλων προβλημάτων. Ο Τσίπρας αδυνατεί να διαπραγματευτεί ουσιαστική λύση λόγω αναξιοπιστίας. Άλλο είναι να ψηφίζεις, άλλο να εφαρμόζεις νόμους».Για το χρέος αναφέρει: «Είναι αδύνατο επί 10 χρόνια να παράγουμε 4% πρωτογενή πλεονάσματα… Δεν υπάρχει δέσμευση για το χρέος, η ρύθμιση για το χρέος έχει μετατεθεί για μετά το 2017, μετά τις γερμανικές εκλογές». Η μείωση φόρων θα έρθει, λέει ο κ. Μητσοτάκης: «Η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι στον πυρήνα της δικής μας πρότασης».Για τον εκλογικό νόμο τονίζει: «Θέτουν θέμα εκλογικού νόμου, γιατί θα χάσουν. Η συζήτηση ανοίγει, γιατί βλέπουν ότι θα χάσουν τις εκλογές… Τα ίδια έκανε και ο Κουτσόγιωργας το ’89. Η συζήτηση για το πολιτικό σύστημα πρέπει να γίνει συνολικά και σε αυτό να ενταχθεί και ο εκλογικός νόμος. Η χώρα χρειάζεται τολμηρή συνταγματική αλλαγή. Είμαι κατά της απλής αναλογικής, πιστεύω στην ενισχυμένη αναλογική και κόμματα που ξεπερνούν συγκεκριμένο ποσοστό πρέπει να κυβερνούν αυτοδύναμα».

Το άρθρο Ο Κυριάκος ετοιμάζει αντεπίθεση διαρκείας… 7 σημείων! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα