Ο «μάγος» της μπάλας! Όταν οι Έλληνες φίλαθλοι «γνώρισαν» τον Χατζηπαναγή (video-αφιέρωμα)

Η εβδόμη Δεκεμβρίου του 1975 ήταν μία ξεχωριστή ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς ο τιμωρημένος Ηρακλής υποδεχόταν τον Ατρόμητο στη Βέροια.

Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές του “Γηραιού” αφού σε εκείνο το ματς έκανε το ντεμπούτο του με τους Θεσσαλονικείς ο… Έλληνας Μαραντόνα, ο Βασίλης Χατζηπαναγής.

Ήρθε στην Ελλάδα από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τον Νοέμβριο

του 1975, υπέγραψε το συμβόλαιο με τον Ηρακλή και δεν άργησε να γίνει ο δικός μας… Νουρέγιεφ και να γράψει ιστορία στα ελληνικά γήπεδα με τα κατορθώματα του.

Στο ξεκίνημα του με τον Ηρακλή πριν από 40 χρόνια, κόντρα στον Ατρόμητο, ο Χατζηπαναγής “έκλεψε” την παράσταση. Από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση στο χορτάρι φαινόταν πως θα γίνει ένας από τους κορυφαίους του αθλήματος στην Ελλάδα.

Από τότε και έπειτα ο “Βάσια” θα αγωνιστεί σε 281 παιχνίδια με τον «Γηραιό», ενώ μέχρι το 1990 που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια θα πετύχει 62 γκολ.

Ο Χατζηπαναγής όμως, “έλαμψε” μόνο για τον “Γηραιό”, καθώς δεν έπαιξε ποτέ επίσημο παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας, αν και το ήθελε πολύ, εξαιτίας της συμμετοχής του στις μικρές εθνικές ομάδες της Σοβιετικής Ένωσης. Τη φανέλα της Γαλανόλευκης τη φόρεσε δύο φορές, τη μία σε φιλικό και την άλλη σε αγώνα προς τιμήν του, με την Γκάνα….

Πάντως στα 30 του χρόνια, θα ζήσει μια σπουδαία στιγμή, καθώς τον Ιούλιο του 1984 θα φορέσει τη φανέλα της “Μικτής Κόσμου” και ενώπιον 15.000 ομογενών στο Νιου Τσέρσεϊ.

Σε ψηφοφορία της ΕΠΟ πριν από δέκα χρόνια ο Χατζηπαναγής ανακηρύχθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των τελευταίων 50 χρόνων στην Ελλάδα….

Keywords
Τυχαία Θέματα