Ο ρέκορντμαν Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι κοντά σε ένα πολύ σπουδαίο ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής, καθώς αν αγωνιστεί στο προσεχές ματς με τη Βοσνία (12/10), θα φτάσει τις 121 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όντας έτσι ο ρέκορντμαν συμμετοχών της ομάδας.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε αυτό το γεγονός ως ένα σημαντικό επίτευγμα, ενώ αναφέρθηκε και στη μη κλήση από τον Φερνάντο Σάντος στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της εθνικής. 

Ο «Κάρα» μίλησε στην

επίσημη ιστοσελίδα της UEFA για τη σημαντική αυτή στιγμή στην καριέρα του, αλλά και τη συνέχεια της σταδιοδρομίας του στην Premier League,

Για το ρεκόρ συμμετοχών: «Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Έκανα το ντεμπούτο μου το 1999 όταν ήμουν 22 χρονών και δεν μπορούσα με τίποτα να φανταστώ αυτά που θα ακολουθούσαν. Όμως τα νούμερα από μόνα τους δε λένε τίποτα, σημασία έχουν όλα αυτά που έχω πετύχει τόσα χρόνια». 

Για το παιχνίδι με τη Βοσνία: «Από την κλήρωση κιόλας ξέραμε ότι η Βοσνία θα είναι από τους δυσκολότερους αντιπάλους και το απέδειξαν με την εξαιρετική αρχή που έχουν κάνει στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να παίξουμε πολύ καλά για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε» 

Για τη μεταγραφή του στη Φούλαμ: «Ύστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι υπέγραψα σε μια καλή ομάδα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Πλέον έχω αρχίσει και παίζω με τη Φούλαμ και επέστρεψα στην εθνική. Ευτυχώς όλα τακτοποιήθηκαν». 

Για τα δύο προηγούμενα παιχνίδια που δεν κλήθηκε από τον Σάντος: «Ήταν πολύ παράξενο να παρακολουθώ την Ελλάδα από την τηλεόραση. Τόσα χρόνια είχα χάσει παιχνίδια της Εθνικής μόνο για λόγους τιμωρίας. Όμως η ομάδα τα πήγε πολύ καλά και πήρε 6 βαθμούς σε αγώνες θεωρητικά εύκολους που όμως δεν έπρεπε να υποτιμήσει τον αντίπαλο». 

Για τη συνέχεια της καριέρας του: «Θέλω να ζω την κάθε στιγμή και δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια, δεδομένης και της ηλικίας μου. Όσο νιώθω ότι μπορώ να παίζω σε υψηλό επίπεδο, πάντα θα είμαι στη διάθεση του προπονητή της Εθνικής ομάδας». 

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα