Ο Σαμαράς προχωρεί, ο Κουβέλης το σκέφτεται

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατάθεση των μέτρων στη Βουλή, ανεξαρτήτως της συμπεριφοράς των κυβερνητικών του εταίρων, φέρεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αλλά και από τη μέχρι στιγμής συμπεριφορά και τις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός δεν θα υποχωρήσει σε οποιεσδήποτε εσωτερικές πιέσεις, καθώς έχει δεσμευτεί στους διεθνούς εταίρους πως θα υλοποιήσει όσα πρέπει, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση

του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 31,5 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά, του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξετάζει τις μελλοντικές του κινήσεις. Κατά τη εισήγησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως θα καταψηφίσει τα εργασιακά μέτρα, αφήνοντας ωστόσο ένα «παραθυράκι», σε περίπτωση που «βελτιωθούν» οι όροι. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και πως τη στηρίζει.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζονται οι τηλεφωνικές συζητήσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων (Σαμαρά, Κουβέλη, Βενιζέλου), προκειμένου να υπάρχει σύμπνοια απόψεων και άρση του αδιεξόδου.

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, δήλωσε πως υπάρχουν πλέον μόνο τρεις εναλλακτικές επιλογές:

1)    Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα για τα εργασιακά 

2)    Να αποσύρει τα συγκεκριμένα μέτρα προσωρινά και να συζητηθούν εκ νέου εν εύθετω χρόνο 

3)    Να έρθουν στη Βουλή για ψήφιση, οπότε και η ΔΗΜΑΡ θα τα καταψηφίσει 

Επιπλέον, ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης διέψευσε ότι έχει κλείσει το πακέτο των εργασιακών μετά από συμφωνία με την τρόικα και σημείωσε πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Χατζησωκράτης επανέλαβε πως βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να υπάρχει ως κυβέρνηση και σε αυτό η ΔΗΜΑΡ θα συνδράμει.

Keywords
Τυχαία Θέματα