Ο Στουρνάρας δεν θέλει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα!

«Δεν θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα! Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει. Όσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα. Ας σκεφτούν πως κι από πού μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια». Με αυτές τις χαρακτηριστικές δηλώσεις απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας στους επικριτές του, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε

στο «Βήμα της Κυριακής». Ο υπουργός Οικονομικών, εξάλλου, τόνισε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, προσθέτοντας πως για να μην υπάρξουν μεγάλες επιβαρύνσεις σε κάποιους και σε άλλους καμία, τα μέτρα είναι διάχυτα σε όλους τους τομείς του Δημοσίου, ενώ το μεγάλο βάρος πέφτει στις περικοπές του κοινωνικού κράτους, το οποίο κατά τον ίδιο δε μπορεί να συντηρείται με δανεικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στουρνάρας θα παραδώσει εντός των επομένων ωρών τις προτάσεις του για τα 11,5 δισεκ. ευρώ στον πρωθυπουργό, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την Ανγκελα Μέρκελ σε Αθήνα και Βερολίνο αντιστοίχως. Σύμφωνα, πάντως, με δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland», η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο μόνο σε εορταστικό κλίμα δεν θα πραγματοποιηθεί. Πολύ δύσκολα, εξάλλου, θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται ήδη στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου θα συναντηθεί αύριο και με το Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα