Ο θηλασμός φέρνει… κλάμα

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική ιατρική έρευνα, οι γυναίκες που θηλάζουν, θα παρατηρήσουν σταδιακά το μωρό τους να κλαίει περισσότερο, να χαμογελάει και να γελάει λιγότερο, να είναι πιο ευέξαπτο και, γενικά, να έχει πιο πολλές ιδιορρυθμίες, σε σχέση με τα μωρά που δεν θηλάζουν.

Οι ερευνητές της μονάδας επιδημιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών στο Κέμπριτζ της Βρετανίας, με επικεφαλής τον Κεν Ονγκ, οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό PLoS ONE, μελέτησαν 316 μωρά ηλικίας τριών μηνών.

Τόνισαν σχετικά

πως «το γεγονός ότι τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο ευερέθιστα είναι φυσιολογικό και, μολονότι τα μωρά που διατρέφονται με γάλα τύπου ‘’φόρμουλα’’ από μπιμπερό, δείχνουν πιο ήσυχα και ικανοποιημένα, ο θηλασμός παραμένει η καλύτερη και πιο υγιής μέθοδος διατροφής ενός νηπίου».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι ειδικοί συνιστούν στις νέες μητέρες να θηλάζουν αποκλειστικά τα παιδιά τους κατά το πρώτο 6μηνο, αν και είναι γνωστό πως αρκετές δηλώνουν αδυναμία μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Πάντως, κατά τους επιστήμονες, συχνά το κλάμα δείχνει κούραση και όχι πείνα, επειδή το μωρό δεν έχει χορτάσει με τον θηλασμό!

Keywords
Αναζητήσεις
κουραση κ θηλασμος, κλαιει μετα το θηλασμο
Τυχαία Θέματα