Ο ΥΠΕΞ Φαμπιούς αρνείται ότι έχει λογαριασμό στην Ελβετία

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Liberation», που ήθελε τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς να έχει τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, απέρριψε ο ίδιος ο υπουργός σήμερα.

«Διαψεύδω επισήμως τη φήμη που διαδόθηκε από τη Λιμπερασιόν ... ότι έχω ένα λογαριασμό στην Ελβετία», δήλωσε ο Φαμπιούς προσθέτοντας πως σχεδιάζει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας για τους «συκοφαντικούς» ισχυρισμούς της.

Το δημοσίευμα έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ζερόμ Καϊζάκ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την πάταξη

της φορολογικής απάτης, διέθετε μυστικό λογαριασμό στην Ελβετία.

Η εφημερίδα δεν δημοσίευσε κάποια απόδειξη των ισχυρισμών εναντίον του Φαμπιούς, αλλά επικαλείται στο δημοσίευμά της μια έρευνα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Mediapart, ο οποίος αποκάλυψε την ιστορία με τον Καϊζάκ.

«Ο Mediapart φέρεται ότι έχει στην κατοχή του απόδειξη πως ο Λοράν Φαμπιούς έχει έναν ή περισσότερους λογαριασμούς στην Ελβετία», αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει «παραλύσει» με την απειλή ενός ακόμη σκανδάλου.

«Όλοι σκέπτονται το ίδιο: αν ο Φαμπιούς έχει πράγματι λογαριασμό στην Ελβετία, ολόκληρη η κυβέρνηση θα πέσει», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο δημοσιογράφος του Mediapart Φαμπρίς Αρφί δείχνει να αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα, καθώς έγραψε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter πως ο ιστότοπος έχει στη διάθεσή του «μόνον αυτά που έχει ήδη δημοσιεύσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα