Ομπάμα: Δεν θα αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο εμφανίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Πιστεύουμε ότι το Ιράν θα χρειαστεί πάνω από ένα χρόνο, ή περίπου τόσο, για να αναπτύξει πραγματικά ένα πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης ενόψει της επίσκεψής του στη χώρα αυτή, την επόμενη εβδομάδα.

«Το μήνυμά μου προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως του το έχω εκφράσει τα τελευταία χρόνια για το θέμα αυτό, θα

είναι το ίδιο. Αν μπορούμε να το επιλύσουμε μέσω της διπλωματίας, αυτό θα είναι μια πιο μόνιμη λύση, αλλά αν δεν μπορέσουμε, εγώ συνεχίζω να κρατάω όλες τις επιλογές πάνω στο τραπέζι», τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα διαθέτει πυρηνικό όπλο που θα μπορούσε να απειλήσει το Ισραήλ ή να προκαλέσει μια κούρσα εξοπλισμών στην περιοχή, που θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν εκεί».

Τα πυρηνικά σχέδια της Τεχεράνης αναμένεται να αποτελέσουν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης του Μπαράκ Ομπάμα κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ, από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στον Ισραηλινό κατάσκοπο Τζόναθαν Πόλαρντ που παραμένει φυλακισμένος στις ΗΠΑ για πάνω από 25 χρόνια, δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύει να τον απελευθερώσει «αμέσως».

Ο Πόλαρντ, «έχει διαπράξει ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Ως Πρόεδρος προσπαθώ να ακολουθήσω τις βασικές διαδικασίες (του δικαστικού συστήματος). Δεν έχω λοιπόν την πρόθεση να απελευθερώσω άμεσα τον Τζόναθαν Πόλαρντ», τόνισε τέλος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα