Ομπάμα: «Θα κλείσουμε το Γκουαντάναμο»

Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από την επανεκλογή Ομπάμα, όπου είχε υποσχεθεί ότι θα κλείσει το κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο στην Κούβα, μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο. Ο αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε λοιπόν με τους δύο ειδικούς απεσταλμένους για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο, τον Πολ Λιούις και τον Κλίφορντ Σλόαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος «κατέστησε σαφές ότι οι ειδικοί απεσταλμένοι έχουν την πλήρη υποστήριξή του στο έργο τους» για τη μεταφορά των κρατουμένων του Γκουαντάναμο.

Οι

δυο ειδικοί απεσταλμένοι ορίστηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τις μαζικές απεργίες πείνας των κρατουμένων στο κέντρο κράτησης στο νησί της Κούβας. Στη φυλακή αυτή κρατούνται 164 άνθρωποι από 23 χώρες, οι οποίοι είναι ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Ο Ομπάμα «παραμένει πλήρως προσηλωμένος» στο κλείσιμο της εγκατάστασης, σημειώνεται και προστίθεται ότι «οι εγκαταστάσεις του Γκουαντάναμο εξακολουθούν να απορροφούν οικονομικούς πόρους και να βλάπτουν τη θέση μας παγκοσμίως».

Keywords
Τυχαία Θέματα