Οδηγός αθωώθηκε Θεσσαλονίκη: Λεπτομέρειες του συμβάντος

Αθώα κρίθηκε η οδηγός από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από τέσσερα χρόνια δικαστικών συγκρούσεων. Στις 3 Ιουνίου του 2019, η οδηγός , ενώ περνούσε την οδό Λαγκαδά, παρέσυρε και τραυμάτισε με το όχημά της μια πεζή. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η μόνη υπεύθυνη για το ατύχημα ήταν η ίδια η καταγγέλλουσα, καθώς προσπάθησε να διασχίσει κάθετα την Λαγκαδά εκτός διάβασης και χωρίς

να ελέγξει αν περνούσε κάποιο όχημα από τον δρόμο.

Η καταγγέλλουσα αναφέρθηκε στο δικαστήριο ότι, προτού διασχίσει τον δρόμο, βεβαιώθηκε ελέγχοντας την παρουσία οχημάτων και τη στιγμή που επρόκειτο να περάσει, δεν υπήρχε κάποιο όχημα. Αποφάσισε, συνεπώς, να προχωρήσει προς τη διαχωριστική νησίδα. Κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο που θα μπορούσε να περιορίσει την ορατότητα των οδηγών προς εκείνη.

«Προφανώς και αν έβλεπα το αυτοκίνητο δε θα έπεφτα επάνω του»

Σύμφωνα με όλα τα λεγόμενα της, το αυτοκίνητο τη χτύπησε με την αριστερή πλευρά του, λίγα δευτερόλεπτα πριν ανέβει στη νησίδα. Στη συνέχεια, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο. «Προφανώς και αν έβλεπα το αυτοκίνητο δε θα έπεφτα επάνω του», παρέθεσε η πεζή. «Για αρκετούς μήνες μετά το τροχαίο δε μπορούσα να περπατήσω. Με πέταξε μακριά το αυτοκίνητο και ήμουν τυχερή που δε βρέθηκα στο αντίθετο ρεύμα. Είχα υπερβολικές εκδορές στο πρόσωπο και το δέρμα μου είχε καεί, καθώς σερνόμουν με το πρόσωπο και τα χέρια για έξι μέτρα. Το αυτοκίνητο σταμάτησε 50 μέτρα πιο μακριά», περιέγραψε και υποστήριξε ότι: «Μέχρι και σήμερα υποφέρω από τον τραυματισμό μου. Από το τροχαίο έσπασα την λεκάνη μου».

Μια άλλη εκδοχή των γεγονότων έδωσε αυτόπτης μάρτυρας 

Μια μάρτυρας του συμβάντος κατάθεσε ότι: «Βρισκόμουν στον ΟΑΕΔ και είδα την κοπέλα να περνάει τρέχοντας μπροστά από το λεωφορείο. Η κατηγορούμενη οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο και για να την αποφύγει φρενάρισε και έστριψε δεξιά το τιμόνι προς το λεωφορείο, χωρίς να συγκρουστεί μαζί του. Το αυτοκίνητο που την χτύπησε δεν έτρεχε». Η μάρτυρας, επίσης, αναφέρει ότι η γυναίκα που παρασύρθηκε της είπε πως βιάζονταν επειδή περίμενε την κόρη της στο ΙΚΑ. Τόνισε ότι η ίδια έπεσε ακριβώς μπροστά από το αυτοκίνητο που την χτύπησε, ενώ οι ενέργειες της οδηγού για βοήθεια ήταν άμεσες.

Η οδηγός του αυτοκινήτου ανέφερε στην απολογία της πως εκείνη τη στιγμή οδηγούσε στην αριστερή λωρίδα προς το κέντρο της πόλης, στο ύψος του ΟΑΕΔ. Στην δεξιά της πλευρά υπήρχε ένα αστικό λεωφορείο, το οποίο κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα λόγω ώρας αιχμής και της αυξημένης κίνησης στην οδό. «Είδα έναν άνθρωπο να πετάγεται μπροστά από το λεωφορείο, το μόνο που πρόλαβα να κάνω είναι να φρενάρω και να στρίψω ελάχιστα προς τα δεξιά για να μη βγω πάνω στη νησίδα που περπατούσε άλλος κόσμος. Πέρασε τρέχοντας μπροστά από το λεωφορείο. Σταμάτησα το αυτοκίνητο και η κοπέλα ακούμπησε με το πόδι της στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου μου και απλά έπεσε κάτω. Ούτε πετάχτηκε, ούτε αίματα είχε. Δεν έτρεχα, πήγαινα “σημειωτόν” γιατί είχε πάρα πολύ κίνηση», επισήμανε η οδηγός που αθωώθηκε.

Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το τροχαίο ατύχημα το είχε η πεζή. Αυτό, καθώς προσπάθησε να διασχίσει κάθετα τον δρόμο και όχι από τη διάβαση. Αναγνώρισε ότι σίγουρα δεν έλεγξε την κίνηση των οχημάτων γιατί αν το είχε κάνει θα είχε δει το αυτοκίνητο που ερχόταν. Ευθύνη, σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, αποδίδεται και στην οδηγό του οχήματος γιατί θα έπρεπε να κινείται με μικρότερη ταχύτητα έτσι ώστε για να μπορούσε να αποφύγει τη σύγκρουση.

Keywords
Τυχαία Θέματα