Οδησσός – Ουκρανία πόλεμος: Μια… μουσική απάντηση στις ρωσικές δυνάμεις

Με μουσική στις πλατείες απαντούν οι Ουκρανοί στις ρωσικές δυνάμεις που εντείνουν τις πιέσεις στη χώρα τους. Δέκατη τέταρτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σήμερα και Ρώσοι και Ουκρανοί συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός γύρω από μια σειρά ανθρωπιστικών διαδρόμων ώστε να απομακρύνουν τους αμάχους. Την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα η Κλασική Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου αλλά και η μπάντα του Ναυτικού στην Οδησσό προσπάθησαν να αναπτερώσουν το ηθικό του σκληρά δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού.

VIDEO: Dr. Herman

Makarenko, the conductor of the Kyiv Classic Orchestra says their concert on Kyiv's Maidan Square is a concert "for peace" and asks that the world's governments heed President Volodymyr Zelensky's call to stop the war in #Ukraine pic.twitter.com/2qkLoxsaMO

AFP News Agency (@AFP) March 9, 2022

Η συμφωνική ορχήστρα της ουκρανικής πρωτεύουσας από την κεντρική πλατεία Μαϊντάν, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χέρμαν Μακαρένκο, έπαιξαν τον εθνικό ύμνο της χώρας, απόσπασμα από την “Ωδή στη Χαρά” του Μπετόβεν, που βασίζεται ο ύμνος της ΕΕ, αλλά και άλλα έργα Ουκρανών και Ευρωπαίων συνθετών.

“Don’t Worry, Be Happy” στην Οδησσό

Πίσω από σάκους άμμου και τα αντιαρματικά εμπόδια μπροστά από το Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου της Οδησσού, η γνώριμη αν και απροσδόκητη μελωδία του “Don’t Worry, Be Happy” ακούγεται στους σχεδόν έρημους δρόμους του κύριου λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας. Η Οδησσός έχει μέχρι στιγμής γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, αλλά το ένα εκατομμύριο κάτοικοί της περιμένουν με αγωνία να δουν αν η ιστορική τους πόλη θα είναι η επόμενη που θα υποστεί τον σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό μετά το Κίεβο και τη Μαριούπολη.

'Don’t Worry, Be Happy': Behind sandbags, Odessa waits to see if it's next https://t.co/L1GaeHGDpU pic.twitter.com/jnlSBcfVWR

Reuters (@Reuters) March 9, 2022

Η λέξη αντίσταση είναι γραμμένη στο γιγάντιο μπλε και κίτρινο πανό που είναι πάνω στο οδόφραγμα όπου μια χούφτα μουσικοί του Ναυτικού έπαιξαν όχι μόνο τον εθνικό ύμνο αλλά και την επιτυχία του 1980 του Bobby McFerrin “Don’t Worry, Be Happy” με στόχο να ανεβάσουν το ηθικό των κατοίκων.

“Δεν παραδώσαμε την Οδησσό στον Χίτλερ και δεν θα την παραδώσουμε σε κανέναν άλλο”, είπε η Γκαλίνα Ζίτσερ, διευθύντρια της Φιλαρμονικής της Οδησσού, η οποία βρέθηκε στο σημείο. “Προσευχόμαστε για τον πρόεδρο, για τον στρατό μας, να τους δώσει ο Θεός τη δύναμη και την υγεία να μας προστατεύουν”, είπε η Ζίτσερ στο Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα