Οι «Άλπεις» του Γ. Λάνθιμου σε top 10 καλύτερων ταινιών για το 2012

Διεθνής αναγνώριση για τις «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς συνεχίζουν την πορεία του «Κυνόδοντα» ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά τη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες της «Guardian», η καναδική εφημερίδα «Globe and Mail» συμπεριέλαβε επίσης τις «Άλπεις» στο δικό της top 10.

Ο κριτικός κινηματογράφου της «Guardian», Ζαν Μπρουκς έγραφε: «Το 2009 ο Λάνθιμος προκάλεσε συζητήσεις με την ταινία του, “Κυνόδοντας”, αλλά οι “Άλπεις” είναι ακόμα καλύτερες: μία ανέκφραστη, παράλογη

ιστορία για έναν Λάζαρο, στην οποία καταραμένες απώλειες και βοηθητικά υποκατάστατα προβάρουν τους ρόλους τους με μια νωχελική επιμονή [...]. Η ανθρώπινη φυλή, υπονοεί ο Λάνθιμος, είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να κυριαρχούν κακοί ηθοποιοί, οι οποίοι αναζητούν απεγνωσμένα έναν ρόλο να παίξουν, μια τρύπα να χωθούν».

Από την άλλη, στην «Globe and Mail» ο Λάιαμ Λέισι αναφέρει: «Όποιος είδε την συναρπαστική ταινία του Έλληνα κινηματογραφιστή, Γιώργου Λάνθιμου, “Κυνόδοντας”, η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ το 2009 θα βρει ομοιότητες με την καινούργια του, υπό την έννοια ότι είναι απίστευτα παράξενη. Σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, ένα κουαρτέτο θεραπευτών για την κατάθλιψη ανταρτών, έναντι αμοιβής, πλαστοπροσωπούν νεκρούς σε ένα παιχνίδι ρόλων και αγωνιώδους άρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα