Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στον κόσμο 2024: Ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται στη λίστα

Tους καλύτερους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους προορισμούς αποκάλυψε η πλατφόρμα ταξιδιωτικών κρατήσεων και κριτικών TripAdvisor, με την Κρήτη να σημειώνει σημαντικές διακρίσεις. Η λίστα στο πλαίσιο των Travellers’ Choice Awards διαμορφώθηκε με βάση τις κριτικές και τις αξιολογήσεις που συλλέχθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες. Συγκεκριμένα, η Κρήτη

κατέλαβε την 4η θέση στη λίστα με τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς και την 9η θέση στη λίστα με τους παγκόσμιους από την TripAdvisor. Η κατάταξη αφορά στην υψηλότερη διάκριση με βάση την ποιότητα και την ποσότητα των κριτικών που δίνονται σε κάθε υποκατηγορία, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και δραστηριότητες. Την πρωτιά στην Ευρώπη κατέλαβε το Λονδίνο, ενώ το Ντουμπάι, ξεπέρασε παραδοσιακά γνωστούς προορισμούς όπως το Παρίσι και το Μαρακές και πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση με τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.

Οι 10 τοπ προορισμοί του Tripadvisor παγκοσμίως για το 2024Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά ΕμιράταΜπαλί, ΙνδονησίαΛονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΑνόι, ΒιετνάμΡώμη, ΙταλίαΠαρίσι, ΓαλλίαΚανκούν, ΜεξικόΜαρακές, ΜαρόκοΚρήτη, ΕλλάδαΧόι Αν, ΒιετνάμΚρήτη, Σάμο και Κέρκυρα ψηφίζουν οι Ολλανδοί για το 2024

Τους δέκα δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2024 ανακοίνωσε η βραβευμένη Ολλανδική ταξιδιωτική ιστοσελίδα Griekenland.net μετά από μεγάλη ψηφοφορία των αναγνωστών της. Το κοινό του δημοφιλούς ιστότοπου ψήφισε στις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης, την Κρήτη, τη Σάμο και την Κέρκυρα με ποσοστά 16%, 10% και 10% αντίστοιχα, με βάση την πρόθεση για ταξίδια στην Ελλάδα τη νέα σεζόν. Ακολουθούν η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Κως, η Λευκάδα, η Πελοπόννησος, η Λέσβος και η Κάρπαθος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Griekenland.net, που εμπιστεύονται χιλιάδες επαναλαμβανόμενοι Ολλανδοί επισκέπτες της Ελλάδας, η Κρήτη είναι το αγαπημένο νησί των Ολλανδών, η Σάμος κερδίζει τις εντυπώσεις με τα πανέμορφα χωριά και τις μαγευτικές περιπατητικές διαδρομές της και η Κέρκυρα κάνει δυναμική επιστροφή στις πρώτες θέσεις της λίστας.

Εκπρόσωπος ενός εκ των προορισμών που ξεχώρισαν στην πρώτη τριάδα, ο νέος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου δήλωσε σχετικά: «Η Σάμος διαθέτει εκείνη τη «μαγιά» χαρακτηριστικών που την διαφοροποιούν στο διεθνές προσκήνιο. Η νέα διάκριση στην Ολλανδική αγορά είναι μία ακόμη ένδειξη της μοναδικότητας και δημοφιλίας του προορισμού. Μέλημά μας θα είναι να συστήσουμε στο ταξιδιωτικό κοινό από Ελλάδα και εξωτερικό όλες τις πτυχές της Ανατολικής Σάμου αναδεικνύοντας ιδιαίτερα την αυθεντικότητα, τη γαστρονομία, την ιστορία, τον πολιτισμό, τις εναλλακτικές δραστηριότητες, το φυσικό κάλλος και την ποιότητα υπηρεσιών ως έναν συνδυασμό που προσφέρει στους ταξιδιώτες μια ανεπανάληπτη εμπειρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
2024, Ποιο,2024, poio