Οι Γιατροί του Κόσμου καταδικάζουν τα γεγονότα στη Μανωλάδα

Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου, τα γεγονότα στη Μανωλάδα «επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο τα όσα οι Γιατροί του Κόσμου πολύ έγκαιρα έχουν επισημάνει. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με ένα συνεχώς τροφοδοτούμενο κλίμα ξενοφοβίας και ανοχής στην ρατσιστική βία οδηγούν σε φαινόμενα βαρβαρότητας και αποκτήνωσης που εξευτελίζουν θεσμούς και κοινωνική ζωή και προσβάλλουν την Ελλάδα».

Οι Γιατροί του Κόσμου τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους ότι υπάρχει ανάγκη «για

την υιοθέτηση άμεσων ανθρωπιστικών μέτρων που θα προστατεύουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα», ενώ ζητούν από τη δικαιοσύνη να αντιμετωπιστεί η δολοφονική επίθεση ως ρατσιστικό έγκλημα.

Παράλληλα, δηλώνουν ότι μέσω του προγράμματος Enough είναι στην διάθεση των θυμάτων της επίθεσης για την πλήρη νομική τους υποστήριξη και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, ώστε να δημιουργηθεί μια ευρύτερη συμμαχία και συμπόρευση κοινωνικών και θεσμικών φορέων αλλά και ενεργών πολιτών.

Τέλος, επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν «αδιατάλαντευτα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν χωρίς διακρίσεις ...όπου υπάρχουν άνθρωποι».

Keywords
Τυχαία Θέματα