Οι γυναίκες «ψηφίζουν» γένια 10 ημερών!

Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες τελικά στους άντρες; Όπως προέκυψε από έρευνα του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, έλκονται από τα γένια 10 ημερών! «Οι τρίχες του προσώπου επηρεάζουν σημαντικά τις κρίσεις των ανθρώπων για τα κοινωνικο-σεξουαλικές ιδιότητες των ανδρών», σημειώνουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Evolution and Human Behavior.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο Ρόμπερτ Μπρουκς και οι συνεργάτες του φωτογράφισαν 10 άνδρες σε 4 στάδια ανάπτυξης της τριχοφυΐας: φρεσκοξυρισμένο, γένια πέντε ημερών, γένια δέκα

ημερών και πλήρες μούσι. Εν συνεχεία έδειξαν τις φωτογραφίες σε 351 γυναίκες και 177 ετεροφυλόφιλους άνδρες, ώστε να τις βαθμολογήσουν λαμβάνοντας υπόψη την ελκυστικότητα, την αρρενωπότητα, την υγεία και την ικανότητα ανατροφής παιδιών.

Οι γυναίκες βαθμολόγησαν τα γένια των 10 ημερών ως τα πιο ελκυστικά, ενώ τα 3 άλλα στάδια της τριχοφυΐας έφεραν χαμηλότερες επιδόσεις. Από την άλλη, το μακρύ μούσι και τα γένια 10ημερών κρίθηκαν εξίσου ελκυστικά, με τα δύο άλλα στάδια να ακολουθούν σε μικρή απόσταση.

Πάντως, το μακρύ μούσι αναδείχθηκε ως το πιο αρρενωπό, παρόλο που δεν ήταν και το πιο ελκυστικό: «Οι βαθμολογίες ως προς την αρρενωπότητα αυξάνονταν γραμμικά με την αύξηση της τριχοφυΐας του προσώπου», αναφέρουν οι ερευνητές.

Γιατί όμως τα γένια των δέκα ημερών φαίνονται πιο ελκυστικά από το ελαφρώς αξύριστο λουκ ή το πλήρες μούσι; Οι ερευνητές θεωρούν ότι «υπάρχει ένα όριο πυκνότητας και κατανομής που πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου το μούσι να λειτουργεί ως ελκυστικό σινιάλο».

Keywords
Αναζητήσεις
αντρες με μουσια, φωτογραφιες ανδρων με μουσι
Τυχαία Θέματα