Οι Ισπανοί δεν εμπιστεύονται τον Μ. Ραχόι

Περίπου το 71% των Ισπανών πολιτών επικρίνουν τη δράση του Μαριάνο Ραχόι ως αρχηγού της κυβέρνησης, όπως προέκυψε από τα στοιχεία δημοσκόπησης της εφημερίδας «Ελ Παΐς» και η οποία δείχνει επίσης μια γενική απόρριψη των μεγάλων πολιτικών κομμάτων.

Το 23% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι εγκρίνει τον συντηρητικό ηγέτη, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της διακυβέρνησης από το Δεκέμβρη 2011. Στην ερώτηση «πόση εμπιστοσύνη σας εμπνέει ο αρχηγός της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι;» το 84% των ερωτηθέντων απάντησαν «λίγη»

ή «καθόλου».

Χαρακτηριστικό της πτωτικής τάσης της δημοτικότητας του Ραχόι είναι ότι στην πρόθεση ψήφου το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Ραχόι παίρνει μόνο 29,9%, δηλαδή 14,7 μονάδες λιγότερες απ' ό,τι στις εκλογές του Νοεμβρίου 2011.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα πλήττεται όμως επίσης απ' αυτή την απόρριψη, καθώς συγκεντρώνει 23,9% από 28,7% το Νοέμβριο. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, επικρίνεται από το 76% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση επικρίνεται έντονα από τους Ισπανούς: στην ερώτηση «μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με τον κατάλληλο τρόπο την οικονομική κατάταση;», το 73% των ερωτηθέντων απαντάει αρνητικά, ενώ στην ερώτηση «η κυβέρνηση ξέρει τι κάνει ή αυτοσχεδιάζει;», 71% απαντούν πως αυτοσχεδιάζει.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα