Οι Κινέζοι θα κυριαρχήσουν και στο διαδίκτυο

Την κυριαρχία τους και στον χώρο του διαδικτύου ετοιμάζουν οι Κινέζοι , οι οποίοι θέλουν να αυξήσουν τους πολίτες της χώρας τους που έχουν πρόσβαση στο internet. Όλοι σχεδόν γνωρίζουν ότι οι Κινέζοι αποτλεούν το 1/6 του πληθυσμού της γης και αυτό το γεγονός πεηρεάζει τα πάντα γύρω από το internet και όχι μόνο, για αυτό το λόγο σε λίγο οι Κινέζοι θα είναι το έθνος με τους περισσότερους χρήστες στο διαδίκτυο.

Για του λόγου το αληθές οι αρχές της Κίνας παρουσίασαν το νέο σχέδιο για τη διαδικτυακή ανάπτυξη, το οποίο προβλέπει ότι μέχρι το

2015 ο αριθμός των online πολιτών θα φτάσει τα 800εκατομμύρια. Ο στόχος αυτός είναι φιλόδοξος, αλλά δεν είναι απίθανος, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 500εκατομμύρια Κινέζοι που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, εκ των οποίων τα 300εκατομμύρια απέκτησαν πρόσβαση στο Internet τα τελευταία τρία χρόνια, άρα με τους ίδιους ρυθμούς σε τρία χρόνια από τώρα, το 2015, λογικά θα μπορούννα να έχουν τους χρήστες που επιθυμούν.

Όμως το πρόβλημα της Κίνας είναι οι υποδομές της, γιατί είναι δύσκολο να απλωθούν σε όλη τη χώρα οπτικέςίνες, που θα δώσουν πρόσβαση σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Ας μην ξεχνάμε ότι οι 1,4 δισ. άνθρωποι που κατοικούν στην Κίνα, έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι της τεχνολογίας και λόγω του μεγάλου πληθυσμού της χώρας, αλλά και λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια η Κίνα παράγει έναν μεγάλο αριθμό προϊόντων στο έδαφός της.

Keywords
Τυχαία Θέματα