Οι κορυφαίοι του στίβου

Στη σχετική ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ, οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές στίβου για τον μήνα Μάρτιο αναδείχθηκαν ο Δημήτρης Χονδροκούκης και η Έλενα Φιλάνδρα, μέσω του επίσημου site της ελληνικής ομοσπονδίας.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης

στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, με άλμα στα 2.33 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε το 69,7% των ψήφων όσων μετείχαν στην ψηφοφορία.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κώστας Μπανιώτης με 17,7%, ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε τον βαδιστή Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ, ο οποίος κατάφερε να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τόσο στα 20 χλμ., όσο και στα 50 χλμ. βάδην.

Όσον αφορά την πρωταθλήτρια του Πανελληνίου, Ελένη Φιλάνδρα (πρώτη με 42,9%), αγωνίστηκε στα προκριματικά του αγωνίσματος στα 800 μέτρα στην τουρκική πρωτεύουσα και κατέλαβε την ένατη θέση στο σύνολο.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Δέσποινα Ζαπουνίδου (29,1%), η οποία στα 20 χλμ βάδην εξασφάλισε το υψηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας χρόνο 1.28.09.

Η επικοντίστρια (ΑΟ Φιλοθέης) Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε την τρίτη θέση(28,1%), με τελευταία της διάκριση το χάλκινο μετάλλιο στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα