Οι Κυκλάδες «κέρδισαν» την αυστριακή Κurier

Αυτό το διάστημα η Ελλάδα φιγουράρει στα ξένα μέσα (και) για τις ομορφιές της, οι οποίες την καλοκαιρινή σεζόν αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό. Η αυστριακή εφημερίδα Kurier αφιέρωσε μάλιστα ρεπορτάζ της στα νησιά των Κυκλάδων.

«Ένα κοινό έχουν τα 4 από τα συνολικά 27 νησιά των Κυκλάδων, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος και Πάρος: ονειρώδεις παραλίες, με κρυστάλλινη θάλασσα, όμορφες πόλεις με την τυπική γαλανόλευκη αρχιτεκτονική

και καλή προσβασιμότητα με αεροπλάνο ή με πλοίο», αναφέρεται.

Το νοτιότερο από τα νησιά, η Σαντορίνη, προσφέρει τα ωραιότερα φωτογραφικά καρέ της Μεσογείου, αναφέρει το δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Τέσσερα ελληνικά νησιά σε τεστ», το οποίο κάνει αναφορά στον κρατήρα του ηφαιστείου, τα σκαρφαλωμένα στους βράχους κάτασπρα σπίτια και στη μοναδικότητα του ηλιοβασιλέματος.

Για τη Μύκονο σχολιάζεται ότι κανένα άλλο νησί δεν έχει τόσο όμορφες παραλίες και μια τόσο ωραία παλιά πόλη, όπως επίσης και μια τόσο έντονη νυκτερινή ζωή που ξεκινά ήδη από το απόγευμα.

Στη Νάξο τον συντάκτη τον κερδίζει το καταπράσινο τοπίο με τις αγροτικές καλλιέργειες, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για τις Κυκλάδες, με τον τουρισμό να συγκεντρώνεται γύρω από τη Χώρα.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως η ιδιαιτερότητα της Πάρου έγκειται στο γεγονός πως έχει δύο μικρές πόλεις που ανταγωνίζονται για τις ομορφιές τους, την Παροικία με το ναό της Εκατονταπυλιανής και τη Νάουσα με το βενετσιάνικο λιμάνι της και τα στενά σοκάκια της, ενώ το νησί διαθέτει πολλές ωραίες αμμώδεις παραλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα