Οι ληστές των ΕΛΤΑ με τα καλάσνικοφ

Έξι μήνες από την ημέρα, που στο εσωτερικό των ΕΛ.ΤΑ της Μεσσήνης,  ξετυλίχθηκαν σκηνές τρόμου με δράστες τρεις οπλισμένους με καλάσνικοφ, ληστές, και «λεία» 135.000 ευρώ, η Αστυνομία κατάφερε να «βγάλει την κουκούλα» του ενός και να «δει» το πρόσωπό του! Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, ο οποίος έχει καταφέρει να ελληνοποιηθεί και ο οποίος αναζητείται παντού από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, αλλά και όλης της χώρας, για να συλληφθεί.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ επιχειρείται να ταυτοποιηθούν και οι   ένοπλοι κουκουλοφόροι συνεργοί του, σε βάρος του 46χρονου κακοποιού, σχηματίσθηκε

δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και κλοπή. Η Αστυνομία στην ενημέρωσή της εξιστορεί τι είχε συμβεί το πρωινό της 27ης Ιουλίου 2023, στα ΕΛ.ΤΑ: «Την 27.7.2023 το πρωί, σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στη Μεσσήνη 2  άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου «full face», εισήλθαν, σπάζοντας την τζαμαρία εισόδου με βαριοπούλα και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή όπλων, ανάγκασαν τον έναν από αυτούς να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και ακολούθως αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 135.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ανωτέρω δράστες και ακόμη ένας, που τους ανέμενε στην είσοδο του καταστήματος, κρατώντας όπλο, επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή».
Η ληστεία-τρόμος για τους υπαλλήλους, είχε καταγραφεί στις 7 το πρωί σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ, στη Μεσσήνη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρεις ένοπλοι δράστες, με κουκούλες στα κεφάλια και καλάσνικοφ στα χέρια, έφθασαν με αυτοκίνητο απέναντι από τα ΕΛ.ΤΑ. Με γρήγορες κινήσεις πλησίασαν την είσοδο ενώ στο εσωτερικό βρίσκονταν, λόγω της ώρας, μόνο οι υπάλληλοι που έκαναν καταμέτρηση χρημάτων.

Το σύνθημα

Ο ένας ένοπλος κουκουλοφόρος, πλησιάζοντας την είσοδο με το χέρι του έδωσε το σύνθημα σε συνεργό του να σπάσει την γυάλινη είσοδο, κάτι που έγινε αμέσως. Με βαριοπούλες και καλάσνικοφ εισέβαλαν  στο ταχυδρομείο. Είχαν παρακολουθήσει ότι λίγο πριν είχε αναχωρήσει από εκεί η χρηματαποστολή η οποία παρέδωσε χρήματα. Ο ένας κουκουλοφόρος έμεινε στην είσοδο για να αποτρέψει για να ειδοποιήσει για  τυχόν εμφάνιση Αστυνομίας, ενώ οι άλλοι δύο εισέβαλαν και υποχρέωσαν τον ταμία να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Άρπαξαν περίπου 135.000 ευρώ.

Ληστεία-καρμπόν με τα ΕΛΤΑ Θουρίας το 2019

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΕΛΤΑ στην ευρύτερη περιοχή γίνονται στόχος. Στο μικροσκόπιο των Αστυνομικών Αρχών βρίσκεται και η ληστεία-καρμπόν που είχε γίνει το 2019 στα ΕΛ.ΤΑ Θουρίας. Και τότε, ίδια ώρα, 7 το πρωι, τρεις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ είχαν εισβάλει στο υποκατάστημα την ώρα της παράδοσης χρημάτων από τη χρηματαποστολή και διέφυγαν με 100.000 ευρώ. Η Αστυνομία βρήκε λίγο μετά το αυτοκίνητο της διαφυγής πυρπολημένο από τους δράστες σε περιοχή της Μικρομάνης. Ισως με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, επιβεβαιώσουν οι αστυνομικοί τις υποψίες τους ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΛΤΑ,elta