Οι νικητές των βραβείων BAFTA

Τα Βρετανικά βραβεία κινηματογράφου 2012 παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ στο Λονδίνο. Σε μια φαντασμαγορική βραδιά στο Royal Opera House η ταινία “The Artist” συγκέντρωσε 7 συνολικά βραβεία, με σημαντικότερα αυτό της «Καλύτερης Ταινίας», του «Α’ Ανδρικού Ρόλου» για τον Jean Dujardin, και της «Καλύτερης Σκηνοθεσίας».

O σκηνοθέτης της ταινίας “The Artist” Michel Hazanavicious, όταν ανέβηκε στην σκηνή, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι

χαρούμενος που ο Brad Pitt διάβασε σωστά το όνομά μου!».

Ο Γάλλος ηθοποιός Jean Duhardin, όταν παρέλαβε το βραβείο του «Α’ Ανδρικού ρόλου» τόνισε ότι «είναι τιμητικό γι αυτόν να βραβεύεται από μία χώρα που έχει βγάλει ηθοποιούς όπως Laurence Oliver, William Webb & Benny Hill».

Το βραβείο για τον «Α’ Γυναικείο Ρόλο» πήγε δικαιωματικά στην Meryl Streep για την ταινία “The Iron Lady”, όπου περιγράφεται η ζωή της αμφιλεγόμενης Μάργκαρετ Θάτσερ.

Είναι το δεύτερο βραβείο Bafta για την ηθοποιό, το πρώτο το είχε κερδίσει το 1981 για την ταινία “The French Lieutenant’s Woman”. Ανεβαίνοντας στην σκηνή να παραλάβει το βραβείο, έχασε στην διαδρομή το παπούτσι της, και ο ηθοποιός Colin Firth ως άλλος ιππότης, την έβγαλε από την δύσκολη θέση.

Ο Βρετανός ηθοποιός John Hurt τιμήθηκε για την συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη, ενώ ο σκηνοθέτης Martin Scorsese έγινε επίτιμο μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας.

Μερικά από τα σημαντικότερα βραβεία κέρδισαν «Ξενόγλωσσης Tαινίας», o Pedro Almodovar, για το “The skin I live in”, “Κινούμενου σχεδίου», το “Rango”, “Β’ Ανδρικού Ρόλου», στον Christopher Plummer και «Β’ Γυναικείου Ρόλου», στην “Octavia Spencer”.

Keywords
Τυχαία Θέματα