Οι πρώτες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την ΕΡΤ

Άμεση και με σκληρά λόγια είναι η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την αιφνιδιαστική και μέσα στο βράδυ επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

ΣΥΡΙΖΑ: Πραξικοματική ενέργεια σε βάρος της ενημέρωσης

«Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση ολοκληρώνει μία απόλυτα πραξικοπηματική

ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δύο μέρες, μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Για άλλη μία φορά, το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο. Ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε έξω από το ραδιομέγαρο, στο οποίο βρίσκεται ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να κρύβεται» ενώ χαρακτήρισε «ενέργεια εκτροπής» την αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ.

«Η κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που κάνει πραξικόπημα εναντίον της νομιμότητας. Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί και θα λογοδοτούν στις επόμενες γενιές», τόνισε.

ΚΚΕ: Η κρατική βία δείχνει το πρόσωπό της

«Μετά το μαύρο της ΕΡΤ και τις μαζικές απολύσεις, η κρατική βία και τρομοκρατία δείχνει σήμερα το πρόσωπό της, δεν πρέπει να περάσει», σχολίασε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου για την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Κάλεσε παράλληλα το λαό να αντισταθεί και «να φτιάξει ακόμα περισσότερες εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης».

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος βρίσκεται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εξέφρασε τις αγωνίες των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ. «Καταγγείλαμε όλη αυτή την επιχείρηση και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και ζητάμε και το μαζικό κίνημα να στηρίξει αυτό τον αγώνα», τόνισε ο κ. Χαλβατζής.

Παράλληλα σημείωσε: «Ανησυχούν πολύ οι εργαζόμενοι για το αρχείο που κινδυνεύει. Μιλούν ακόμη και για φόβο προβοκάτσιας και λεηλασίας».

Π. Καμμένος: «Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το ραδιομέγαρο»

«Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το ραδιομέγαρο. Ότι μεταδίδεται απο εδώ και πέρα είναι προπαγάνδα της τρόικας, μην τους πιστεύετε», ήταν το πρώτο σχόλιο μέσω twitter από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος για την επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ.

ΔΗΜΑΡ: Το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα

«Η ΔΗΜΑΡ διαφώνησε κατηγορηματικά με την επιλογή της κυβέρνησης για τη βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόρριψη κάθε συμβιβασμού» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε σχόλιό της για την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Οι μήνες που πέρασαν ανέδειξαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής επιλογής», αναφέρει η Αγίου Κωνσταντίνου και σημειώνει ότι: «Το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του. Τα ΜΑΤ στην εκκένωση της ΕΡΤ».

Keywords
Τυχαία Θέματα