Οι τελικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας-Τι θα πληρώσουμε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αλλαγές που θα δρομολογηθούν για τα νέα τέλη κυκλοφορίας . Αυτές θα αφορούν κυρίως σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους.

Υπάρχουν αρκετές εισηγήσεις οι οποίες θα εξεταστούν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα

με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο είναι :

• Να υπάρξει μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως και τις 31-12-2005 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Η μείωση αναμένεται να κυμανθεί στο 10%-20%.

• Να δρομολογηθεί αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2006 έως και τον Οκτώβριο του 2008 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών.

• Να διατηρηθεί ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με κριτήριο τους εκπεμπόμενους ρύπους για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, και να αυξηθεί το κόστος για τα τέλη για τα οχήματα που εκπέμπουν ρύπους πάνω από το όριο των 180 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να αναρτηθούν στο taxisnet έως την ερχόμενη Κυριακή. Ενώ θα πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους. Η εκπρόθεσμη εξόφληση επισείει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών του οχήματος.

Το άρθρο Οι τελικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας-Τι θα πληρώσουμε εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα