Οι τρεις πληγές της άμυνας

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στο μέσον της προετοιμασίας του, αλλά οι αμυντικές αδυναμίες που παρουσίασε μέχρι τώρα στα φιλικά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες...

Τα ελαφρυντικά για τον Μίτσελ είναι αρκετά (πολλές δοκιμές, πολλοί νέοι παίχτες), αλλά υπάρχουν και τρεις σημαντικοί λόγοι που μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός «μπάζει» στα μετόπισθεν.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τη θέση του αμυντικού χαφ.

Ούτε ο Μασάντο, ούτε ο Φέισα, δεν έχουν καταφέρει να διακριθούν, αφού και οι δυο υστερούν ανασταλτικά, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να δείχνει μια ομάδα κομμένη στη μέση. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε αναζήτηση αμυντικού μέσου, που θα αποτελέσει τον κυματοθραύστη των αντίπαλων επιθέσεων και θα δώσει ύψος στη μεσαία γραμμή. Ο Καμερουνέζος Ενό του Αγιαξ και ο Σισοκό από το Μάλι της Παρί Σεν Ζερμέν είναι δυο περιπτώσεις που εξετάζονται και μπορεί από την επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις. Αν κιόλας παραχωρηθεί ο Μασάντο, τότε η απόκτηση του αμυντικού χαφ θα είναι θέμα ωρών.

Η δεύτερη «πληγή» εντοπίζεται στα ακραία μπακ. Τόσο ο Σαλίνο, όσο και ο Χολέμπας είναι παίχτες που διακρίνονται κυρίως για τις επιθετικές τους αρετές, ενώ μέχρι τώρα στα φιλικά δείχνουν σε κακή κατάσταση, αφήνοντας πολλά κενά στα μετόπισθεν. Και σίγουρα αυτό ο Ολυμπιακός θα το «πληρώσει» στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Πειραιώτες είναι σε συζητήσεις με τον Ισπανό ακραίο αμυντικό Μ. Τόρες της Χετάφε, μετά από θερμή εισήγηση του Μίτσελ και οι πληροφορίες από τη Μαδρίτη αναφέρουν πως οι δυο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία.

Τρίτος και σημαντικός λόγος της αμυντικής δυσλειτουργίας του Ολυμπιακού είναι το γεγονός ότι ο Μεντζανί είναι μόλις μια εβδομάδα στην ομάδα και ακόμα μαθαίνει τα συστήματα και τους συμπαίχτες του. Ο Αλγερινός προορίζεται για βασικός από τον Μίτσελ, αλλά ακόμα όπως είναι λογικό δεν έχει μπει στο κλίμα της ομάδας. Ομως δείχνει ότι έχει πολύ καλά στοιχεία και μόλις προσαρμοστεί θα αποτελέσει εγγύηση για την «ερυθρόλευκη» οπισθοφυλακη

Τζέραρντ
Ο Ολυμπιακός σημαίνει πολλά για όλους μας

Ο Τζέραρντ αποθεώνει τον Ολυμπιακό... Ο αρχηγός της Λίβερπουλ μίλησε για το αυριανό φιλικό των «κόκκινων» με τους Πειραιώτες στο «Ανφιλντ», που διεξάγεται προς τιμήν του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Ολυμπιακό, ενώ χαρακτήρισε το γκολ που πέτυχε εναντίον του ως το καλύτερο της καριέρας του.

«Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα και την οικογένειά μου αυτός ο αγώνας. Οι κόρες μου θα έρθουν στα αποδυτήρια και στο γήπεδο για λίγη ώρα. Εχουν αγοράσει καινούργια φορέματα και θα είναι πολύ όμορφες. Τα λεφτά από τον αγώνα θα διατεθούν σε ίδρυμα και στα παιδιά», υπογράμμισε ο Τζέραρντ και αναφέρθηκε στο παιχνίδι των δυο ομάδων στις 8 Δεκεμβρίου 2004, όπου η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση με μια επική ανατροπή και μετά κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ: «Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δυνατός και νόμιζα ότι το όνειρο είχε τελειώσει.

Αν έπρεπε να διαλέξω το αγαπημένο μου γκολ με κριτήρια τη σημασία του αγώνα και τη στιγμή που μπήκε το γκολ, θα επέλεγα αυτό εναντίον του Ολυμπιακού. Ηθελα να βρούμε αντίπαλο για το φιλικό μου, που θα σήμαινε κάτι για τους οπαδούς, την οικογένειά μου και σε μένα. Συζητήσαμε με τη Μίλαν και με τον Ολυμπιακό. Οι συνομιλίες μας με την ελληνική ομάδα έγιναν σε εξαιρετικό επίπεδο. Δεν ζήτησαν τίποτα σε ανταπόδοση του αγώνα. Θα δωρίσουν την αμοιβή τους για το φιλικό σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

Ο Μαρινάκης στο Ανφιλντ
Στο «Ανφιλντ» θα βρεθεί και ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» Β. Μαρινάκης, ώστε να δει από κοντά την προσπάθεια της ομάδας του, αλλά και να συμμετάσχει στο τελετουργικό του αγώνα.

Σε αυτό το παιχνίδι ο Μίτσελ θα ξεκινήσει το μοντάρισμα του Ολυμπιακού και θα κάνει τις πρώτες δοκιμές εντεκάδας.

Ο Ρομπέρτο σε δηλώσεις του τόνισε πως το πέρασμά του από τους Πειραιώτες θα τον βοηθήσει στην καριέρα του.

Ο Φέισα στη χθεσινή προπόνηση δέχθηκε ένα χτύπημα στην κνήμη και αποχώρησε.

Γ. ΛΑΒΔΑΣ

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα