Οι βίλες με τα “μυστικά”

Δύο βίλες (!) που είχαν ενοικιαστεί στην περιοχή του Μαρκόπουλου, στη Νοτιοανατολική Αττική, είχαν μετατραπεί από τους ενοικιαστές, σε σύγχρονα, οργανωμένα εργαστήρια καλλιέργειας φυτών κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο(εσωτερικοί χώροι με τεχνητές συνθήκες θέρμανσης, φωτισμού και εξαερισμού). Μετά από πολύμηνες, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ,  έρευνες, αστυνομικοί  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας,  προχώρησαν, σε μια πολυπρόσωπη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή και της Ε.Κ.Α.Μ,

στη σύλληψη δύο εκ των εμπλεκομένων- αναζητείται και τρίτος- και στην κατάσχεση άνω των 700 δενδρυλλίων κάνναβης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα μέλη της οργάνωσης, διακινούσαν  την παραγόμενη ποσότητα στο κέντρο της Αθήνας, στη Νοτιοανατολική και Δυτική Αττική. Οι συλληφθεντες, ημεδαποί, ηλικίας 58 και 39 ετών, όπως και ο 60χρονος, που αναζητείται, αντιμετωπ΄ζιουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. «Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα»,  αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ  ηγετικό μέλος ήταν ο 58χρονος συλληφθείς. Συγκεκριμένα, ο 58χρονος πέρα από τη σύσταση, διεύθυνση και κατεύθυνση της οργάνωσης, ήταν αυτός που μίσθωσε απομονωμένη κατοικία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και παράλληλα είχε προβεί στην ενοικίαση και δεύτερου χώρου, όπου με τη συνδρομή των λοιπών μελών, οι χώροι αυτοί διαμορφώθηκαν κατάλληλα σε παράνομα εργαστήρια εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης και συγκομιδής των παραγόμενων ποσοτήτων, με τεχνητές συνθήκες θέρμανσης, φωτισμού και εξαερισμού».

Επικοινωνία με κωδικούς

Ενα άλλο αντίμετρο για να μην προκαλούν υποψίες, πέρα από τη χρήση των πολυτελών κατοικιών ήταν η χρησιμοποίηση από τους εμπλεκόμενους τηλεφωνικών  συνδέσεων,  που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης» συνεχίζει η αστυνομία «σε οικίες και άλλους  χώρους των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στις 2  βίλες, δύο,  πλήρως οργανωμένα και κατάλληλα διαμορφωμένα, εργαστήρια εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης, εντός των οποίων καλλιεργούνταν 552 φυτά κάνναβης, σε ισάριθμές γλάστρες με χώμα, σε τρία διαφορετικά στάδια ωρίμανσης, εύρωστα κι υγιή, ύψους έως 150 εκατοστά, περίπου, καθώς και 172 συγκομισθέντα φυτά κάνναβης, ύψους έως 150 εκατοστά, περίπου.

Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 30.972,5 γραμμαρίων.

Ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα), συνολικού βάρους 56,8 γραμμαρίων.

Ποσότητες ελαίου κάνναβης, συνολικού βάρους 84 χιλιοστών του λίτρου, 2 τσιγαριλίκια κάνναβης, 5 ζυγαριές ακριβείας, 2 κινητά τηλέφωνα, 1- όχημα, ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, το χρηματικό ποσό των διακοσίων πέντε 205 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Τέλος, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ, από τη δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση υπολογίζονται στα 700.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“μυστικά”,“mystika”