Οι υδατάνθρακες στο βραδινό κάνουν καλό!

Όσοι κάνουν ή έχουν κάνει δίαιτα έστω και μια φορά στη ζωή τους θα θυμούνται ότι οι υδατάνθρακες είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουν όπως… «ο διάβολος το λιβάνι»! Ειδικά για τα βραδινά γεύματα οι υδατάνθρακες είναι απαγορευμένοι, αφού θεωρούνται «ένοχοι» για την αύξηση του σωματικού βάρους…

Ωστόσο, έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Hebrew υποστηρίζουν ότι οι υδατάνθρακες (π.χ. μακαρόνια) στο βραδινό γεύμα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών παθήσεων.

Οι ερευνητές εξέτασαν μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, όπου οι πιστοί δεν τρώνε τίποτα κατά τη

διάρκεια της ημέρας και καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες το βράδυ. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αίσθημα ικανοποίησης που ένιωθαν μετά την κατανάλωση αυτών των τροφών, αύξανε την παραγωγή ορμονών που συνδέονται με παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Στην ίδια έρευνα συμμετείχαν 78 αστυνομικοί. Οι μισοί ακολούθησαν τη «δίαιτα του Ραμαζανιού», ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν ένα ελεγχόμενο διαιτολόγιο καταναλώνοντας υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μετά από έξι μήνες οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η «δίαιτα του Ραμαζανιού» είχε θετικά αποτελέσματα σε όσους την ακολούθησαν.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Obesity and Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases.

Πληροφορίες από: Dailymail

Keywords
Τυχαία Θέματα