Ολάντ: «Να αναγνωριστούν οι θυσίες του ελληνικού λαού»

Σε πολύ θερμό κλίμα διεξήχθη η 45λεπτη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ιλισίων, όπως φάνηκε κι από τις δηλώσεις των δύο ανδρών. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος ήταν ένα τόνο πιο φιλικός σε σύγκριση με την Ανγκελα Μέρκελ, έσπευσε να τονίσει πως δε μπορεί να φανταστεί την ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα,

υπογραμμίζοντας πως πρέπει να αναγνωριστούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ωστόσο, ο κ. Ολάντ διευκρίνισε πως πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και οι δύο πλευρές, ενώ συμπλήρωσε πως περιμένει την έκθεση της τρόικας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως η Ελλάδα θέλει να πετύχει τους στόχους της, επανάλαβε πως οι Έλληνες είναι υπερήφανος λαός και δεν θέλουν να εξαρτώνται από δανεικά, προσθέτοντας πως η χώρα μας χρειάζεται ανάπτυξη για να πετύχει τους στόχους της. «Κάποιοι ποντάρουν πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, θα μείνει στην ευρωζώνη και θα παίξει το ρόλο που της αρμόζει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα