«Όλιβερ Τουίστ» στο θέατρο τέχνης Κάρολος Κουν

Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ντίκενς, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ανεβαίνει στην παιδική σκηνή του θεάτρου τέχνης Κάρολος Κουν το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Ολιβερ Τουίστ» σε μια παράσταση - μιούζικαλ για παιδιά, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη.

Το θέατρο τέχνης επέλεξε να παρουσιάσει ένα έργο που αγαπήθηκε από πολλές γενιές. Ένα έργο

που συνέβαλε ώστε τα παιδιά να μάθουν, αλλά και να νιώσουν ότι η κοινωνία εκτός από την σκληρή όψη της έχει και την πλευρά του αλτρουισμού και της συντροφικότητας, αυτή που τελικά επέλεξε ο Όλιβερ Τουίστ.

Ο μικρός Όλιβερ Τουίστ, που δεν γνώρισε ποτέ τους γονείς του, μεγαλώνει σε ένα απάνθρωπο πτωχοκομείο. Όταν γίνεται 9 χρονών αναγκάζεται να εργάζεται, υποσιτιζόμενος. Κάθε φορά που ζητάει περισσότερο φαγητό για εκείνον και τους φίλους του, η τιμωρία του είναι να υποχρεωθεί να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά. Κατορθώνει τελικά να δραπετεύσει και να φτάσει στο Λονδίνο. Χωρίς λεφτά και στέγη, περιπλανιέται στη μεγάλη πόλη και μπλέκει με μια παρέα παιδιών. Δεν γνωρίζει πως πρόκειται για μια παρέα μικρών κλεφτών -πορτοφολάδων που τους εκμεταλλεύονται ένας απατεώνας και ένας σκληρός ληστής.

Μπλεγμένος πια και Όλιβερ στις ληστείες τους αρχίζει να καταλαβαίνει πως αν θέλει να ζήσει μια καλύτερη ζωή πρέπει να ψάξει να βρει την καταγωγή του...

Συντελεστές:
Θεατρική Διασκευή - Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Χορογραφίες: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Μουσική: Kalliopi
Επιμέλειας, Ενορχήστρωση, Διδασκαλία Μουσικής: Μαρίνα Χρονοπούλου
Παίζουν: Κέλλυ Σαρατσοπούλου, Εύα Οικονόμου, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Γεράσιμος Σκαφίδας, Γιάννης Μίνως, Κώστας Συλβέστρος, Σοφία Πριόβολου, Γιάννης Κόκκας.
Στο πιάνο η Μαρίνα Χρονοπούλου.
Ακκορντεόν και Σαξόφωνο: Γιάννης Μίνως
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ: Φρυνίχου 14, Πλάκα
Τηλ.210 3222464-3236732
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00
17.00- 22.00

Keywords
Τυχαία Θέματα