Όλοι στους δρόμους για το Ασφαλιστικό!

Κορυφώνονται σήμερα οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και δεκάδες σωματεία να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας με τελικό προορισμό τη Βουλή όπου ψηφίζεται το βράδυ το ασφαλιστικό

νομοσχέδιο.

Η πρώτη μεγάλη διαδήλωση διοργανώνεται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα από το ΠΑΜΕ ενώ αντίστοιχη συγκέντρωση διοργανώνει και στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει η συγκέντρωση-συναυλία που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την κατάθεση του ασφαλιστικού στη Βουλή, η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία ανοίγουν τα καταστήματα- 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μέτρα ασφαλείας

Στην πόλη έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Κλειστή είναι η οδός Ηρώδου Αττικού από το ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας και κάτω. Επίσης, με απόφαση της Αστυνομίας κλειστός παραμένει ο Εθνικός Κήπος, στην είσοδο του οποίου έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση: «Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».

Στους δρόμους και οι δημοσιογράφοι
Στις 12 το μεσημέρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και πορεία προς τη Βουλή.

Κλειστά τα καταστήματα
Αν και είχε αποφασιστεί να είναι ανοικτά εν μέσω 10ημέρου προσφορών και εκπτώσεων, ο εμπορικός κόσμος αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, αποφασίζοντας ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σήμερα Κυριακή. Οι έμποροι διαμαρτύρονται γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα