Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Στουρνάρα και τρόικας

Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι υπάρχει πρόοδος σε όλα τα μέτωπα, τόσο στα διαρθρωτικά μέτρα, όσο και στα δημοσιονομικά και ότι η δουλειά συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και την άλλη βδομάδα.

Δεν θα υπάρξει άλλη συνάντηση με την τρόικα σήμερα (Σάββατο) σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, καθώς τόσο ο κ. Στουρνάρας όσο και οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν αύριο (Κυριακή) το πρωί μαζί για το Λουξεμβούργο.

Ο

υπουργός και οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν επαφές μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup.

Στο Eurogroup της Δευτέρας, η Ελλάδα περιμένει μια δήλωση από τον Όλι Ρεν,την Κριστίν Λαγκάρντ και το Μάριο Ντράγκι ότι «υπάρχει πρόοδος», μετά την παρουσίαση της κατάστασης που θα γίνει από την ελληνική πλευρά, ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος.

Η τρόικα θα επιστρέψει μαζί με τον κ. Στουρνάρα στην Αθήνα μετά το Eurogroup, και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει στην Αθήνα και την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Στο θέμα της συνδυαστικής ρήτρας η τρόικα δεν έχει δεχτεί ακόμα την ένταξή της στη συμφωνία, αλλά το συζητά, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζεται ως θετικό.

Αυτή η στιγμή ο υπουργός Οικονομικών κατευθύνεται προς το Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα