Ολοσχερή καταστροφή σε χώρο του ΚΕΘΕΑ, στον Κορυδαλλό

Κατά τις αναταραχές που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, προκλήθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές στο χώρο της Θεραπευτικής Κοινότητας ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ του ΚΕΘΕΑ.

Αν και, προφανώς, στόχος δεν ήταν το ΚΕΘΕΑ, η Θεραπευτική Κοινότητα καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς,  όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η χρήση του χώρου της Θεραπευτικής

Κοινότητας,  έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο ΚΕΘΕΑ, το οποίο τον είχε διαμορφώσει κατάλληλα, με τη συμμετοχή των κρατούμενων μελών του,  για να στεγάζει καθημερινά το πρόγραμμα ψυχικής απεξάρτησης.

Από αύριο κιόλας, και μέχρι να πραγματοποιηθούν  οι απαραίτητες επισκευές, η λειτουργία της Θεραπευτικής Κοινότητας ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ θα συνεχιστεί  κανονικά  σε άλλο  χώρο των Φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος χρησιμοποιείται σήμερα από το ΚΕΘΕΑ για την παροχή υπηρεσιών  συμβουλευτικής. Στόχος του προσωπικού και των μελών του ΚΕΘΕΑ είναι να ξαναφτιαχτεί ο χώρος της Θεραπευτικής Κοινότητας το συντομότερο δυνατόν, καθώς εκατοντάδες άτομα περιμένουν αυτή τη στιγμή να ενταχθούν στο πρόγραμμα ψυχικής απεξάρτησης απ’  τα ναρκωτικά.  

Για όσους  θέλουν να σταθούν αλληλέγγυοι  στην προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ να αποκαταστήσει το χώρο της Θεραπευτικής Κοινότητας ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, ο αριθμός  λογαριασμού δωρεών του ΚΕΘΕΑ είναι: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 117/296002-85, με την ένδειξη ότι αφορά τη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (για πληροφορίες σχετικά με τις δωρεές: Τμήμα Εξεύρεσης Πόρων ΚΕΘΕΑ: 210 9241993-6, εσωτ. 222).

Keywords
Τυχαία Θέματα