Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το ντέρμπι

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Χάος στο χθεσινό ντέρμπι (22/10) μεταξύ Ολυμπιακού Παναθηναϊκού για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Super league, με το παιχνίδι να μην ολοκληρώνεται και να διακόπτεται στο 53ο λεπτό. Συγκεκριμένα, διεκόπη οριστικά μετά την κροτίδα που έσκασε κοντά στον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Χουάνκαρ όταν έκανε προθέρμανση,

με αποτέλεσμα την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο αλλά και όλης της ομάδας.

Το παιχνίδι έδειχνε “ντέρμπι” με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την νίκη, όμως στο 53ο’ μετά το γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός και με το γήπεδο να έχει ανάψει, συνέβη αυτό το περιστατικό με τον οπαδό του Ολυμπιακού να πετάει κροτίδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ανάλυση του αγώνα

Το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις και η μπάλα και από τις δύο ομάδες πήγαινε πάνω-κάτω. Με στημένο φάουλ, ο Μλαντένοβιτς σέντραρε στην εστία του Ολυμπιακού, η άμυνα δεν μπορούσε να διώξει την μπάλα, με αποτέλσμα ο Βαγιαννίδης να σκοράρει στο 28ο λεπτό και να πάνε στο ημίχρονο με σκορ νίκης.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά για να σημειώσει ένα γκολ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου κάτι που ανέβασε το ηθικό των παικτών για την συνέχεια. Στο 48ο λεπτό με κλέψιμο του Καμαρά όπου δίνει πάσα στον Ποντέσε και ο ίδιος ξαναδίνει στον Καμαρά, σκοράρει έχοντας το 1-1. Εάν ο αγώνας συνεχιζόταν, είτε θα μιλούσαμε για μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού, είτε για φοβερή ανατροπή του Ολυμπιακού, αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα από τα δύο, διότι στο 53ο λεπτό ένας οπαδός του Ολυμπιακού βάζει τέλος στον αιώνιο αγώνα.

Οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί περιμένανε…τι θα γίνει με τις δύο ομάδες;

Μετά την αποχώρηση όλης της ομάδας του Παναθηναϊκού, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που περίμεναν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχίσουν τον αγώνα, απογοητεύτηκαν με την απόφαση του διαιτητή, το ίδιο οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που περίμεναν και εκείνοι περίπου 2 ώρες, για το τι μέλλει γενέσθαι! Πλέον, όλα θα κριθούν στα δικαστήρια για το ποια ομάδα θα δικαιωθεί.

Να τονιστεί ότι, εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, θα έχει αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Η ομάδα που ευθύνεται, τιμωρείται σωρευτικά με τις κατώτερες ποινές όπως, με απώλεια του αγώνα “στα χαρτιά” 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδας, οπότε υπολογίζεται το ελάχιστο αποτέλεσμα που ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα. Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα