Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Μεγάλη νίκη για τον δικέφαλο

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Μεγάλη η χθεσινή βραδιά (5/11) για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες υποδέχτηκαν τον ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική της Super League. Ο Ολυμπιακός

είχε αρκετές ευκαιρίες με 13 τελικές με 7 δοκάρια, ενώ ο ΠΑΟΚ 11, με 2 δοκάρια, όμως οι ερυθρόλευκοι ήταν άτυχοι με τον δικέφαλο του Βορρά να παίρνει το διπλό με σκορ 2-4!

Με το χθεσινό αποτέλεσμα, η βαθμολογία για τον Ολυμπιακό παραμένει ίδια, με τους Πειραιώτες να μένουν στην 2η θέση με 21 βαθμούς, κάτω από τον Παναθηναϊκό που ξέφυγε στην βαθμολογία με την νίκη (1-2) κόντρα στην Λαμία με 25 βαθμούς στο +4, ενώ ο ΠΑΟΚ στην 4η θέση με 20 βαθμούς, κάτω από την ΑΕΚ με 21 βαθμούς.

Ο αγώνας1ο ημίχρονο

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παράταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, με τους Καμαρά, Έσε και Αλεξανδρόπουλο να τοποθετούνται στον άξονα. Από την άλλη, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Λουτσέσκου επέλεξε 4-2-3-1, με τους Κεντζιόρα, Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας και τον Μουργκ στη θέση “10”, με τον Κωνσταντέλια να ξεκινάει απ’ τον πάγκο και να περνάει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν υπήρχε τελική, με τις μονομαχίες να είναι αρκετές στη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 10′ με σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύονταν να πατήσουν στην περιοχή του Δικεφάλου, εν αντιθέσει με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που πατούσαν πιο εύκολα στο “κουτί” των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός είχε πολλές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης, που ο Φορτούνης από τα δεξιά έψαξε τον Ποντένσε στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτάρσκι, που έδρασε σωτήρια. Τρία λεπτά αργότερα απάντησε ο Κουλιεράκης με σουτ μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ. Το παιχνίδι από την αρχή έδειχνε να είχε πίεση και από τις δύο πλευρές. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον ρυθμό του και στο 30′ είχε καλή στιγμή με τον Ζίβκοβιτς στην αντεπίθεση, ενώ μετά από 8 λεπτά, ο ίδιος σκοράρει με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σκορ 0-1.

2ο ημίχρονο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, έβαλε στην ανάπαυλα του δεύτερου ημιχρόνου τον Μασούρα στη θέση του Αλεξανδρόπουλου με τον σχηματισμό να γίνεται 4-2-2. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν στο 48′ με σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής, μετά το λάθος του Μεϊτέ. Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Με πέναλτι που έγινε για τον ΠΑΟΚ στο 56ο λεπτό την εκτέλεση την ανέλαβε ο Τόμας όπου νίκησε τον Πασχαλάκη για το 0-2. Ο Μαρτίνεθ έκανε ακόμη  μια αλλαγή και πιο επιθετικό το σχήμα του με τον Σολμπάκεν να αντικαθιστά τον Κίνι. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν “φωτιά” στην αντεπίθεση και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στο 65ο λεπτό για το 0-3 με τον ίδιο σκόρερ τον Τόμας.

Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Κωνσταντέλια για να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Και τα κατάφερνε καθώς ο νεαρός παίκτης του Δικεφάλου απείλησε με σουτ την εστία των ερυθρόλευκων στο 74ο λεπτό. 4 λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το σκορ. Ο Κωνσταντέλιας έπαιξε το ένα – δύο με τον Τόμας, ο νεαρός παίκτης πέρασε τον Πασχαλάκη και με τακουνάκι έστρωσε στον Οζντόεφ που σκόραρε εύκολα για το 0-4 στο 78ο λεπτό. Τέλος, στο 86′ και στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός μείωσε. Με εκτέλεση κόρνερ, ο Φορτούνης πήρε την κατοχή στα αριστερά, πλάσαρε και η μπάλα με τη βοήθεια του δοκαριού μπήκε στα δίχτυα. Και στην συνέχεια, οι ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να κάνουν και το 2-4, με κεφαλιά του Μασούρα στο 90+8′.

#Olympiacos #slgr #OLYPAOK pic.twitter.com/B8ZVtoMoW6

Olympiacos FC (@olympiacosfc) November 5, 2023

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (0-1)

Πας Γιάννενα – Βόλος (1-1)

Άρης – Ατρόμητος (1-3)

Keywords
Τυχαία Θέματα