Ολυμπιακός: “Άλλα κάνουμε στις προπονήσεις, άλλα βλέπω στους αγώνες”

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δεν άφησε να περάσει στο ντούκου η σοκαριστική εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από την Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Conference League και θέλησε να πει κάποια πράγματα στους ποδοσφαιριστές στο περιθώριο

της προπόνησης στο Ρέντη. “Αν κάνουμε στους αγώνες αυτά που λέμε και κάνουμε στις προπονήσεις τότε όλα θα είναι καλύτερα. Με την Μακάμπι όμως άλλα είδα. Άλλα κάνουμε στις προπονήσεις, άλλα βλέπω στους αγώνες. Δεν ήταν άμυνα αυτό που παίξαμε”, επισήμανε ο Βάσκος τεχνικός.

Ο έμπειρος προπονητής ήταν εμφανώς ενοχλημένος από την προβληματική ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την ισραηλινή ομάδα καθώς, όπως έχει τονίσει αρκετές φορές, η καλή άμυνα ξεκινάει από την επίθεση και δεν αφορά μόνο την τετράδα των στόπερ και των πλάγιων μπακ. Όλοι πρέπει να συμμετέχουν στην αμυντική λειτουργία, όπως όλοι χρειάζεται να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Όμως, για να πετύχει μία ομάδα τους στόχους της θα πρέπει να έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, να είναι κοντά οι γραμμές, να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος και, βέβαια, να προσπαθεί να κρατάει το μηδέν στα μετόπισθεν στα μεγάλα παιχνίδια.

Το λάθη που κάνει ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι

Η τριάδα των παικτών που παίζει πίσω από τον σέντερ φορ, για παράδειγμα, θα πρέπει αφενός μεν να πρεσάρει ψηλά αφετέρου δε να αμύνεται σωστά προσφέροντας βοήθειες, ο μεν κεντρικός μεσοεπιθετικούς στους δύο χαφ που παίζουν στην πλάτη, οι δε δύο εξτρέμ στους πλάγιους μπακ. Παράλληλα, οι δύο από τους τρεις κεντρικούς χαφ (στο σύστημα 4-3-3) θα πρέπει να βοηθούν στα πλάγια, ώστε οι αντίπαλοι μπακ και εξτρέμ να μην βρίσκουν τόσους χώρους να δράσουν.

Ο Μεντιλίμπαρ, λοιπόν, επιθυμεί να αλλάξει αυτό και θέλει να αλλάξει άμεσα, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Ο Βάσκος προπονητής θεωρεί ότι είναι ζήτημα νοοτροπίας και ίσως μη σωστής πνευματικής προετοιμασίας ότι οι παίκτες μπαίνουν χαλαρά στους αγώνες και ο Ολυμπιακός αναγκάζεται συχνά να δέχεται πρώτος γκολ με συνέπεια να κυνηγάει στο σκορ. Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλει να ξαναδεί παρόμοια αμυντική λειτουργία όπως στον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θέτοντας τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, “Άλλα,olybiakos, “alla