Ομόφυλα ζευγάρια ψήφιση: Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει το θέμα

Την αμέσως ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συζήτηση σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ και ο δημοσιογράφος Γιάννης Καντέλης, ο πρωθυπουργός θα το κάνει αυτό είτε στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, ανοίγοντας το θέμα, είτε με κάποια άλλη αφορμή μέσα σε αυτές τις ημέρες.

Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να γίνει ένας ευρύς διάλογος προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις, αντιδράσεις που υπάρχουν και στο εσωτερικό της, κυρίως στο θέμα της τεκνοθεσίας, δηλαδή υπό ποιους όρους τα ομόφυλα ζευγάρια

θα μπορούν να υιοθετούν ή τι προβλήματα λύνει το νομοσχέδιο σήμερα, γιατί υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες οι οποίες έχουν υιοθετήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι όμως ομόφυλα ζευγάρια, κι αν πάθει κάτι ο γονέας ο οποίος έχει υιοθετήσει ένα παιδί, τότε αυτό μένει ξεκρέμαστο. Αυτά τα ζητήματα επιθυμεί να λύσει η κυβέρνηση με το σχετικό νομοσχέδιο, και αυτά θέλει να εξηγήσει πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία.

Θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης μετέδωσε την πληροφορία ότι το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή μετά τη δημόσια διαβούλευση και την όλη συζήτηση, κάτι που προσδιορίζεται χρονικά μέχρι την περίοδο του Πάσχα. Μάλιστα, όπως είπε ο δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αντιδράσεις υπάρχουν κατά βάση μόνο στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ μετέδωσε την πληροφορία ότι θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας όσον αφορά τους υπουργούς.

Όπως αναφέρει το Mega, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τονίζεται πως πρώτα θα γίνει η απαραίτητη επεξεργασία σε νομοθετικό επίπεδο, θα ακολουθήσει η συζήτηση της νομοθετικής πρότασης και έπειτα θα συζητηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ. Πληροφορίες αναφέρουν πως το νομοσχέδιο θα έρθει μετά τις Ευρωεκλογές, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να επιμείνει για το νομοσχέδιο, καθώς τη Δευτέρα θα φέρει πρόταση νόμου και θα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την ψηφίσει.

Μαρινάκης: Το θέμα αυτό δεν πρέπει να πολώνει ή να διχάζει, πρέπει να εξηγηθεί

“Πρώτα πρέπει να αναλύσουμε, να εξηγήσουμε, να κάνουμε έντονη αντιπαράθεση, γιατί είναι θέμα δικαιωμάτων. Είναι σημαντικό νομοσχέδιο, ιδίως για τους ανθρώπους που θεωρούν ότι υπάρχει διάκριση ως προς τα δικαιώματά τους. Είναι σημαντικό για κάποια παιδιά, που να μην μπορούν να τα επισκεφτούν ένας άνθρωπος που τα μεγαλώνει. Το θέμα αυτό δεν πρέπει να πολώνει ή να διχάζει, πρέπει να εξηγηθεί”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Mega.

Για το εάν θα απαιτηθεί υπουργική πειθαρχία ανέφερε πως “όταν ο πρωθυπουργός φέρει το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εκείνη τη στιγμή τους κανόνες”. “Δεν θα μπορούσα να ανήκω σε μία κυβέρνηση που να μην υποστήριζα τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες. Θεωρώ πως όταν ανήκεις σε μία ομάδα πρέπει να την υποστηρίζεις με επιχειρήματα, να πιστεύεις στο όραμά της”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομόφυλα,omofyla