Ώρα Μνημονίου στην Κύπρο

Συνεδριάζει στις 10 το πρωί η Βουλή των Αντιπροσώπων στην Κύπρο για την έγκριση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

Έκκληση στους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση

και το μνημόνιο απηύθυναν τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών.

«Σε περίπτωση μη έγκρισης του Μνημονίου από τη Βουλή, θα οδηγηθούμε σε πλήρη οικονομική κατάρρευση και η Κύπρος δεν θα μπορεί να δανειστεί, για πολλές δεκαετίες» είπε ο υπ. Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε περίπτωση μη ψήφισης της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, η επιστροφή στη λίρα θα είναι αναπόφευκτη, και η υποτίμησή θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το κούρεμα που επιβάλλεται τώρα στην Τράπεζα Κύπρου, προσέθεσε ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών.

Σε θρίλερ αναμένεται να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Κύπρου.

Υπέρ αναμένεται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ (20) και του ΔΗΚΟ (8), ενώ καθοριστική αναμένεται να αποβεί η ψήφος του βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος φέρεται να κλίνει προς το «ναι».

Κατά θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ (19), της ΕΔΕΚ (5), ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Υπέρ της εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη τάχθηκε χθες το ΑΚΕΛ.

Στην πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος γίνεται λόγος για «διαπραγματεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ» και διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, η παραμονή στο μνημόνιο «θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο Κυπριακό όσο και στα θέματα διαχείρισης του φυσικού αερίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα