Οργή για τη μικρή ποινή στο βιαστή της φοιτήτριας

Οργή και πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε η καταδίκη σε μολις τρία έτη φυλάκισης ενός εφήβου, για τη συμμετοχή του στον ομαδικό βιασμό της νεαρής φοιτήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματα της.

Το ινδικό δικαστήριο αποδίδει τη συγκεκριμένη ποινή στο γεγονός ότι όταν διέπραξε το έγκλημα ήταν μόλις 17 ετών κι ως εκ τούτου του επιδικάσθηκε η μέγιστη ποινή για ανήλικο.

«Παρωδία (της δικαιοσύνης): ο νεαρός βιαστής της 16ης Δεκεμβρίου τη γλίτωσε από δολοφόνος», σημείωνε στο πρωτοσέλιδό της η λαϊκή εφημερίδα Μέιλ Τουντέι.

«Θα μπορεί να βλέπει τηλεόραση και να παίζει βιντεοπαιχνίδια μέσα στη φυλακή», επισήμαιναν οι Χίντου Τάιμς, επικαλούμενοι και τις μαρτυρίες των αστυνομικών αρχών, κατά τις οποίες ο καταδικασθείς ήταν ο «πιο βίαιος από τους έξι» βιαστές.

«Η μέγιστη ποινή των τριών ετών δεν αποδίδει δικαιοσύνη», επεσήμανε στον λογαριασμό της στο Twitter η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σούσμα Σουαράι, επισημαίνοντας πως θα καταθέσει πρόταση νόμου για την τροποποίηση των ποινών που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τους ανηλίκους.

Ινδός γκουρού βίασε 16χρονη

Εν τω μεταξύ ακόμη ένα κρούσμα βιασμού σημειώθηκε στις 15 Αυγούστου, όταν Ινδός γκουρού φέρεται να βίασε μια 16χρονη στο ησυχαστήριο του στο Τζονπουρ.

Ο 72χροος Ασαράμ Μπάπου συνελήφθη χθες βράδυ στο κεντρικό κρατίδιο Μάντια Πραντές και η αστυνομία τον συνόδευσε έως το Τζόντπουρ, όπου σήμερα θα παρουσιασθεί ενώπιον του δικαστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα