Οροθετικός ο 11χρονος Ρώσος που μαχαιρώθηκε

Φορείς του ιού HIV (AIDS) είναι τόσο το 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όσο και η 37χρονη μητέρα του από τη Ρωσία, όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις αίματος που έγιναν χθες στο νοσοκομείο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το γεγονός έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην Κρήτη,

καθώς ενεπλάκησαν αρκετοί στην περίπτωσή του άτυχου μικρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του νοσοκομείου που νοσηλεύεται, ενημέρωσαν τους γιατρούς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ότι το αγόρι από τη Ρωσία είναι οροθετικό.

Αμέσως σήμανε «συναγερμός» στο νησί καθώς αρκετοί αστυνομικοί, νοσηλευτές, υπάλληλοι του ξενοδοχείου αλλά και άλλα πρόσωπα ήρθαν σε επαφή με το παιδί από τη Ρωσία που αιμορραγούσε ή το μετέφεραν με γυμνά χέρια στο νοσοκομείο χωρίς να γνωρίζουν ότι πάσχει από το λοιμώδες μεταδοτικό νόσημα.

Πηγές του νοσοκομείου, αναφέρουν ότι η διαχείριση του περιστατικού είχε γίνει με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας αλλά, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS.

Δεν κινδυνεύει η ζωή του αλλά ενδέχεται να μείνει παράλυτος

Πρόβλημα στα κάτω άκρα, προκάλεσαν 2 από τις 20 μαχαιριές που δέχτηκε ο μικρός Ρώσος σε θώρακα, πλάτη και πόδια, από τον Ολλανδό κλόουν που εργαζόταν σε ξενοδοχείο στην Κρήτη.

Νωρίτερα, ο 11χρονος Ρώσος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο «Αγλαΐα Κυριακού». Παρά την προσπάθεια οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την αναπηρία ωστόσο η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει.

Η αναπηρία προκλήθηκε επειδή χτυπήθηκε ο νωτιαίος μυελός του νεαρού, ενώ τα δύο πιο σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με τους γιατρούς, εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου. Η παράλυση ενδέχεται να είναι μόνιμη.

Στο αστυνομικό κομμάτι της υπόθεσης, όλα συνέβησαν όταν ο 20χρονος Ολλανδός κλόουν έκλεψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ένα ipad και ένα κινητό τηλέφωνο από το παιδί, ωστόσο εκείνο το αντιλήφθηκε και ζήτησε πίσω τα πράγματά του. Στη συνέχεια, ο Ολλανδός το μαχαίρωσε και το άφησε αιμόφυρτο στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου και γύρισε στη δουλεία του.

Ο 11χρονος αγνοείτο από τις 09.00 το βράδυ και ανήσυχη η μητέρα του επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου για να δηλώσει την εξαφάνισή του. Μετά από μεγάλη κινητοποίηση βρέθηκε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, στο πάρκινγκ έναντι του ξενοδοχείου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι με το οποίο χτύπησε το παιδί ο 20χρονος, αλλά και ένα σακίδιο του Ολλανδού που είχε μέσα το ipad και το κινητό του μικρού Ρώσου.

Σε βάρος του Ολλανδού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα