ΟΣΦΠ – ΠΑΟ: Το ελληνικό «Ελ κλάσικο»

Στον δρόμο της κατάκτησης του 46ου πρωταθλήματος βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο ηττήθηκε 2-1 πριν από περίπου ένα μήνα στην «Λεωφόρο Αλεξάνδρας» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, χάνοντας παράλληλα και τον τίτλο του αήττητου. Είναι το ελληνικό «Ελ κλάσικο», από το οποίο δύσκολα ξεχωρίζει ο νικητής. Βέβαια η διαφορά σε δυναμικότητα των αντιπάλων τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη. Όπως και η βαθμολογική διαφορά

τους. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή με 73 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός με την νίκη του 3-0 στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την συντριβή της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό (1-5) και με 49 βαθμούς πήρε την 4η θέση. Έτσι διεκδικεί μετά από χρόνια την έξοδο του στην Ευρώπη. Η βαθμολογική απόσταση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι σήμερα στους 24 βαθμούς!

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Στο κυριακάτικο ντερμπυ των «αιωνίων» ο επιτυχημένος Πορτογάλος προπονητής των ερυθρολεύκων ο Πέδρο Μάρτινς θα παρατάξει τη ομάδα του με όλα της τα αστέρια. Πρέπει να υπογραμμίσω πως ο Μάρτινς, που έχει χαρακτηριστεί ως ο «άνθρωπος των ντέρμπυ», χρειάζεται μια ακόμη νίκη σε ντέρμπυ για να φθάσει στις 16! Στα 28 ντέρμπυ που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει κερδίσει τα 15. Έφερε 8 ισοπαλίες, ενώ έχασε σε 5! Στα ντέρμπυ ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει 43 γκόλ και έχει δεχθεί 19! Ο Σα θα υπερασπιστεί την εστία των ερυθρολεύκων. Και αυτή την φορά ο Πέδρο Μάρτινς θα παίξει, εκτός απροόπτου, με τρεις στόπερ, τον Παπασταθόπουλο, τον Σεμέδο και τον Μπα. Στην μεσαία γραμμή θα είναι ο Εμβιλά με τον Μπουχαλάκη. Και στην επίθεση ο Ελ Αραμπί και «κρυφός» ο Μασούρας. Στη θέση του… μαέστρου ένας από τους Φορτούνη και Βαλμπουενά.

Ο Παναθηναϊκός

Με τον αέρα της νίκης του επι του ΠΑΟΚ με 3-0 ο Παναθηναϊκός έρχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να εκμεταλλευτεί την κόπωση, την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια των ερυθρολεύκων και να αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία για να χαλάσει τους πανηγυρισμούς του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου! Ο Ρουμάνος προπονητής του Παναθηναϊκού Μπόλονι θα παρατάξει την ομάδα του με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκρούει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Και θα κτυπήσει τους ερυθρόλευκους με ξαφνικές αντεπιθέσεις! Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Διούδης, ο οποίος βρίσκεται σε φόρμα. Η αμυντική του διάταξη δεν θα αλλάξει, ενώ ο Ιταλός Μακέτα θα είναι ο ηγέτης της επίθεσης. Ο Ισπανός Αϊτόρ, που διακρίθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τόνισε πως «ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι η Ευρώπη»!

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ: Ιστορία

Είναι γεγονός πως κάθε παιχνίδι, κάθε ντέρμπυ Ολυμπιακού Παναθηναϊκού, αποτελεί και είναι το σπουδαιότερο της Ελλάδος. Και φυσικά έχει χαρακτηριστεί ως το ελληνικό «Ελ κλάσικο»! Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 205 επίσημα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει σε 84! Ο Παναθηναϊκός σε 51, ενώ άλλα 70 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα! Οι ερυθρόλευκοι προηγούνται των πράσινων και στα γκολ. Έχουν σημειώσει 270, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 205! Εκείνο που πρέπει να υπογραμμίσω είναι πως στις 12 Ιουλίου 1950 ο Ολυμπιακός στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, επειδή η αντίπαλος του ομάδα της Βιέννης είχε ερυθρόλευκες φανέλες και ο Ολυμπιακός δεν είχε μαζί του άλλο χρώμα φανέλας, αγωνίστηκε με τις πράσινες του Παναθηναϊκού!

Keywords
Τυχαία Θέματα