Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας 2024 Δήμος Πειραιά: Προσέφεραν τριαντάφυλλα ως ένδειξη τιμής

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τις Πειραιώτισσες μανούλες, χθες Κυριακή 12 Μαίου, για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.  Ο Δήμος Πειραιά και η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, προσέφεραν στις μανούλες μια «αγκαλιά» τριαντάφυλλα στο Ρολόι του Πειραιά,

απέναντι από την πλατεία Κανάρη, μοιράζοντας πολλά χαμόγελα, στο πλαίσιο των συμβολικών δράσεων που διοργάνωσαν για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. Επιπλέον, το ειδικά διαμορφωμένο photobooth, που είχε στηθεί στον χώρο, «μαγνήτισε» πολλούς γονείς που με τα παιδιά τους έσπευσαν να φωτογραφηθούν, δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις, ενώ  οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες είχαν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν την κάρτα της επιλογής τους, με μηνύματα αγάπης  για τη μητέρα τους, στο παιδικό εργαστήρι με τη βοήθεια παιδαγωγών.

Παράλληλα, D.j.  με την  υπέροχη μουσική του, δημιούργησε  μία ξεχωριστή εορταστική ατμόσφαιρα. Στις δράσεις συμμετείχε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, που  ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους με ένα ρεπερτόριο ειδικά διαμορφωμένο για τις μητέρες. Νωρίτερα, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Αλέξανδρος Τζεφεράκος κατέθεσε  στεφάνι  στο Άγαλμα της Μητέρας, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου Β’. Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Τιμήσαμε για ακόμη μια φορά τη Γιορτή της Μητέρας

«Στον Πειραιά τιμήσαμε, για ακόμη μια χρονιά, τη Γιορτή της Μητέρας  με κατάθεση στεφάνου στο ομώνυμο Άγαλμα και με μια όμορφη δράση στο Πασαλιμάνι, όπου από το πρωί προσφέραμε στις Πειραιώτισσες μητέρες τριαντάφυλλα, μοιράζοντας χαμόγελα! Σήμερα, Γιορτή της Μητέρας, είναι μια αφορμή να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα μας για όσα έχει κάνει για εμάς και στη σύζυγό μας που έφερε στον κόσμο τα παιδιά μας! Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά με υπομονή και θυσίες και είναι πηγή αγάπης και δύναμης».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Αλέξανδρος Τζεφεράκος, σε δήλωσή του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:«Κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. Με αυτή τη γιορτή αποδίδεται σεβασμός και τιμή στη γυναίκα που επιλέγει τη μητρότητα και η μητρότητα τιμάται μέσω αυτής της γιορτής. Η συνέχεια της βιολογικής ύπαρξης του ανθρώπινου είδους εξαρτάται από την επιλογή της γυναίκας να υιοθετήσει τον ρόλο της μητρότητας και να γίνει μητέρα. Τιμώντας λοιπόν τη μητέρα, εκφράζουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για την αποφασιστική της επιλογή να μάς δώσει τη ζωή».

Συμβολικές δράσεις  στον Πειραιά

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού  και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  Ανδριάνα Ζαρακέλη,  σε δήλωσή της, επεσήμαινε: Τιμήσαμε  και εφέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, με συμβολικές δράσεις  στον Πειραιά για τις μανούλες, αλλά και για τα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο θέλαμε να εκφράσουμε την αγάπη,  την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας στον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής μας.  Η σημερινή ημέρα είναι μια υπενθύμιση της ανεκτίμητης συμβολής των μητέρων στη ζωή μας και μια ευκαιρία να τις ευχαριστήσουμε  για την ανιδιοτελή αγάπη τους, για τις θυσίες τους, για την αδιάλειπτη προσφορά  τους. Είναι το πιο αγαπημένο πρόσωπο που βρίσκεται πάντα δίπλα μας, μας στηρίζει και μας ενισχύει.

Στις δράσεις παρευρέθηκαν:  οι Αντιδήμαρχοι Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, Δημήτρης Καρύδης και Χαρουτιούν Μαρκαριάν, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αλεξάνδρα  –  Γερασιμούλα Τουμαζάτου, η Δημοτική Σύμβουλος  Ελίνα Βερυκάκη, Κοινοτικοί Σύμβουλοι,  ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄ θμιας εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής, το μέλος της Επιτροπής Ναυτιλίας του Δήμου Πειραιά Γιώργος Σταθακάκης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου  Άννα Δασκαλάκη, η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Γυναικών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Ασημίνα Γανωτοπούλου, το μέλος του Συνδέσμου Βάσω Γανωτοπούλου κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμια Ημέρα, Μητέρας 2024 Δήμος Πειραιά, Προσέφεραν,pagkosmia imera, miteras 2024 dimos peiraia, proseferan