Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ 2024: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πως γίνεται η αίτηση

Το πρόγραμμα επιδότησης ασφαλισμένων εργαζομένων και ανέργων για τη διαμονή παιδιών σε κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ πήρε ΦΕΚ για το έτος 2024. Το πρόγραμμα στοχεύει στην επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, με στόχο την ψυχαγωγία των τέκνων εργαζομένων και ανέργων. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι γονείς ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) τέκνων, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι με εξαρτημένη

σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ και άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των δικαιούχων ενημερώνονται αυτόματα, ενώ στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να συμπληρωθούν στην ηλεκτρονική τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για τις πρώτες δύο κατηγορίες δικαιούχων και για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων μέχρι δώδεκα μηνών στο Ψηφιακό Μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, του φορολογικού έτους 2022 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων άνω των δώδεκα μηνών στο Ψηφιακό Μητρώο το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα διαμορφώνεται με βάση την υπουργική απόφαση του ν. 4756/2020 (Α’ 235), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Μη δικαιούχοι του προγράμματος θεωρούνται όσοι επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2024 αλλά και όσοι έχουν επιβαλλόμενη κύρωση τη μη συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα. Τα ηλικιακά όρια των ωφελούμενων τέκνων ορίζονται από 01.01.2008 έως 14.06.2018 και ανέρχονται σε περίπου 70.000.

Πόσο θα διαρκέσει και πως γίνεται η πληρωμή

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 15 Ιουνίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2024, ενώ για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω, θα παραταθεί έως και τις 20 Σεπτεμβρίοιυ. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των παιδιών με αναπηρία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των προσφερόμενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων. Το κατώτατο όριο διαμονής του κάθε παιδιού στις κατασκηνώσεις είναι οι 15 μέρες, ενώ η διάρκεια αυτή διπλασιάζεται στις κατασκηνώσεις που βρίσκονται στους δήμους Ιστιαίας, Αιδηψού και Μαντουδίου, στης Λίμνης Αγ. Άννας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Για την υποβολή των αιτήσεων θα δημοσιευθεί Δημόσια Πρόσκληση με συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ισχύος, εντός του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση.

Στη συνέχεια η Δ.ΥΠ.Α. επεξεργάζεται τις αιτήσεις και προβαίνει στη μοριοδότηση των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις. Τα κριτήρια μοριοδότησης διαμορφώνονται με τον εξής τρόπο: Η ιδιότητα Α.με.Α. σε ποσοστό 50% και άνω ισούται με 50 μόρια, η ιδιότητα μονογονέα με 10 μόρια και αναλόγως τον αριθμό των ανηλίκων τέκνων υπάρχει αναλογία 15 μορίων για κάθε τέκνο. Σχετικά με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, έως 10.000,99 ευρώ δίνονται 30 μόρια, από 10.001,00 έως 20.000,99 ευρώ δίνονται 20 μόρια και από 20.001,00 έως 30.000,00 ευρώ δίνονται 10 μόρια. Για νέους δικαιούχους ή δικαιούχοι που συμμετείχαν αλλά δεν επελέγησαν λόγω μοριοδότησης στα κατασκηνωτικά προγράμματα της ΔΥΠΑ των ετών 2023 και 2022, δίνονται 20 μόρια. Η αποπληρωμή των παρόχων ολοκληρώνεται εντός 30 εργασίμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής αιτήσεως με πλήρη δικαιολογητικά.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παιδικές, ΔΥΠΑ 2024, Ποιοι,paidikes, dypa 2024, poioi