Παναγία των Παρισίων συναυλία: Για πρώτη φορά μετά την μεγάλη πυρκαγιά

Παναγία των Παρισίων συναυλία: Βαθιά συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων στην πληγωμένη ακόμα Παναγία των Παρισίων. Για πρώτη φορά από την καταστροφική πυρκαγιά που προκάλεσε την κατάρρευση μέρους της οροφής του ναού στο Παρίσι, τον Απρίλιο του 2019, πραγματοποιήθηκε συναυλία στο εσωτερικό. Καθώς πραγματοποιούνται ακόμη εργασίες στον ναό, οι τραγουδιστές και οι μουσικοί τραγούδησαν φορώντας μπλε φόρμες εργασίας και προστατευτικά κράνη.

Τόσο για λόγους ασφαλείας,

όσο όμως και εξαιτίας της πανδημίας, η συναυλία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού. Είναι ενδεικτικό πως τα περσινά Χριστούγεννα ήταν η πρώτη χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων από το 1803.

Esta noche a las 11:30 p.m., cantamos Navidad en Notre-Dame.

Hoy para Navidad…
Por primera vez desde el incendio se dará un concierto en la catedral Notre-Dame en paris con @GautierCapucon y @juliefuchssop .#ConcertNotreDame pic.twitter.com/Rtis1kkQC5

— Sébastien Mélières (@SbastienMlires1) December 24, 2020

Ce soir à 23h30, on chante Noël à Notre-Dame.

C'est une première depuis l'incendie : ne manquez pas ce concert, à l'intérieur de la cathédrale, qui réunit la Maîtrise de Notre-Dame, son organiste Yves Castagnet ainsi que @GautierCapucon et @juliefuchssop. #ConcertNotreDame pic.twitter.com/tpyCiOxAEH

France 2 (@France2tv) December 24, 2020

Μια συγκινητική στιγμή η συναυλία στην Παναγία των Παρισίων

Η συναυλία βιντεοσκοπήθηκε νωρίτερα μέσα στο μήνα και μεταδόθηκε τηλεοπτικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων. Οι τραγουδιστές ερμήνευσαν έργα του Μότσαρτ, του Σούμπερτ και πιο ανάλαφρα τραγούδια όπως το κομμάτι «Jingle Bells». «Ήταν πολύ συγκινητικό», δήλωσε ο βιολοντσελίστας Γκοτιέ Καπουσόν που συνόδευε τους ερμηνευτές.

«Ήταν η πρώτη φορά που επιστρέφαμε όλοι στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων από την πυρκαγιά, ήταν μια στιγμή φορτισμένη συναισθηματικά» πρόσθεσε ο ίδιος ο μουσικός στο γαλλικό δίκτυο FranceInfo. Στις 15 Απριλίου του 2019, πυρκαγιά που ξέσπασε πιθανότατα από κάποιο καλώδιο στην ξύλινη οροφή του ναού προκάλεσε σημαντικές φθορές στην Παναγία των Παρισίων, με την παγκόσμια κοινότητα να παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση την κατάρρευση της οροφής, την οποία φιλοτέχνησε ο Ευγένιος Βιολέτ-λε-Ντουκ τον 19ο αιώνα.

Δείτε ακόμηΌταν δάκρυσε, η πιο όμορφη Κυρία
Keywords
Τυχαία Θέματα