Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Θα σπάσει το σερί νικών των πράσινων

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Ο Παναθηναϊκός απόψε (20/11, 17:15 ΕΡΤ3) υποδέχεται την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική του Basket League. Οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες

30 φορές, συγκεκριμένα από το 2010 έως τώρα με τις περισσότερες νίκες να τις έχει ο Παναθηναϊκός, 24 συνολικά, ενώ η ΑΕΚ 6. Να σημειωθεί ότι, το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας που κουβαλούν από πέρσι οι πράσινοι, για όσα έγιναν στο Game 4 των τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η βαθμολογία της Basket League έχει ως εξής: Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 2η θέση με 12 βαθμούς, πάνω από τον Προμηθέα και κάτω από τον Ολυμπιακό, με το τριφύλλι να έχει 6 νίκες και καμία ήττα, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον προπονητή του Παναθηναϊκού Ατάμαν, ενώ η ΑΕΚ στην 9η θέση αρκετά κάτω στην βαθμολογία με 9 βαθμούς πάνω από το Μαρούσι και κάτω από τον Κολοσσό Ρόδου και απόψε θέλει την νίκη για να ανέβει.

Τα δεδομένα των ομάδων

Ο Παναθηναϊκός έρχεται με ένα σερί 5 νικών και θα κάνει τα πάντα απόψε για να διατηρήσει αυτό το αποτέλεσμα. Στο πρωτάθλημα έχει ήδη 6 νίκες με καμία ήττα αλλά και στην EuroLeague κατάφερε να φτάσει στην 6αδα. Τα 2 τελευταία παιχνίδια του Ατάμαν ήταν στο EuroLeague, με τον Παναθηναϊκό να νικά και στα δύο εντός έδρας. Συγκεκριμένα, την Μπολόνια με 90-76 και την Ζαλγκίρις με σκορ 73-71.

Οι φιλοξενούμενοι, βρίσκονται και εκείνοι σε φόρμα, με την ΑΕΚ να έχει ένα σερί τριών νικών, ενώ άμα νικούσε τον Άρη θα είχε ένα σερί 7 νικών, όμως με μια ήττα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης (75-64) τους το έσπασε. Σε δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ, αναφέρει ότι: “Ο Παναθηναϊκός είναι μια σπουδαία 0μάδα, “που χτίστηκε” για να διεκδικήσει τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και την Ευρωλίγκα. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη εβδομάδα. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας”. Η ΑΕΚ απόψε παίζε με τον Παναθηναϊκό, στις 22/11 με την Szczecin στο Champios League για την 4η αγωνιστική και 25/11 με τον ΠΑΟΚ. Να τονιστεί ότι, το τελευταίο παιχνίδι που έχουν παίξει οι δύο ομάδες (Παναθηναϊκός και ΑΕΚ), η κιτρινόμαυροι στις 25/3/2023 είχαν νικήσει με σκορ 77-73.

Τα άλλα χθεσινά παιχνίδια:

Κολοσσός Ρόδου – ΑΣ Καρδίτσας (73-67)

Προμηθέας – Απόλλων Πάτρας (106-68)

Μαρούσι – Ολυμπιακός (83-111)

Keywords
Τυχαία Θέματα