Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας: Ένα λάθος να γίνει απόψε, μια ομάδα θα την πατήσει

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (28/12, 21:15) ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα για την 17η αγωνιστική της EuroLeague στο ΟΑΚΑ στο φινάλε του πρώτου γύρου της διοργάνωσης για φέτος. Οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες 19 φορές με το τριφύλλι να μετρά 10 νίκες,

με το τελευταίο τους παιχνίδι να ήταν στις 10/3/2023 και τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με σκορ 75-66.

Η βαθμολογία

Η ομάδα του Ατάμαν έχει φτάσει στην 6αδα του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 3 συνεχόμενες νίκες και 9 νίκες και 7 ήττες, με την τελευταία νίκη τους να ήταν με το Μιλάνο εκτός έδρας με σκορ 68-76. Από την άλλη, η σέρβικη ομάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά έχοντας 6 νίκες και 10 νίκες. Αναλυτικά η βαθμολογία είναι η εξής:

Τα δεδομένα του Παναθηναϊκού

Το τριφύλλι, βρίσκεται σε καλή φόρμα έχοντας 5 σερί νίκες σε πρωτάθλημα και σε Ευρώπη, με το τελευταίο τους παιχνίδι να είναι με τον Προμηθέα Πατρών με σκορ 54-69 εκτός έδρας. Οι πράσινοι θέλουν να πάρουν ακόμη μία νίκη για να παραμείνουν στα ψηλά πατώματα της διοργάνωσης και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν τον Ματίας Λεσόρ μαζί τους, αφού ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε ότι ο Γάλλος κατά 80-90% θα αγωνιστεί.

Κώστας Αντετοκούνμπο: Πρέπει να είμαι έτοιμος

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ανέφερε στις δηλώσεις του για το ματς με τον Ερυθρό, πως οι πράσινοι θα πρέπει να προσέξουν τα αντίπαλα γκαρντ. “Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μία πολύ καλή ομάδα. Κάποια από τα πόιντ γκαρντς τους έχουν κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Ο Τεόντοσιτς προέρχεται από ένα πολύ καλό παιχνίδι. Σίγουρα δεν είναι κάτι ασήμαντο, είναι must win για εμάς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είμαστε μία καινούρια ομάδα και όπως καταλαβαίναμε όλοι, όσο περισσότερο παίζουμε και καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον θα είμαστε καλύτεροι και βρίσκουμε ρυθμό. Δεν είναι πολύ εύκολο, πιο πολύ πνευματικά, αλλά είναι η δουλειά μου. Πρέπει να είμαι έτοιμος, όποτε ο κόουτς πει το όνομά μου να μπω, να δώσω το 100% και να παίξω όσο καλύτερα μπορώ”, είπε ενδεικτικά ο ψηλός των πρασίνων”.

One Day Left for @EuroLeague Game 17 against @kkcrvenazvezda!

28/12, 21:15

See you tomorrow, #PAOFans! #WeTheGreens #paobcaktor pic.twitter.com/z523ch9aIS

Panathinaikos BC (@paobcgr) December 27, 2023

Οι δηλώσεις του προπονητή του Ερυθρού Αστέρα

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά και νυν του Ερυθρού Αστέρα, Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε δηλώσεις για το αποψινό παιχνίδι. Αμφότεροι στάθηκαν στο θετικό σερί που τρέχουν οι πράσινοι.

“Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της από το ξεκίνημα της σεζόν. Παίζουν εξαιρετικά και βρίσκονται σε καλό σημείο πνευματικά μετά από τρεις εκτός έδρας νίκες. Ξέρουμε ποιος είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Αν χάσουμε τη συγκέντρωσή μας, θα μας τιμωρήσουν. Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να αποκομίσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε σωματικά και πνευματικά έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι”, σημείωσε ο Έλληνας τεχνικός. 

Οι άλλοι αποψινοί αγώνες:

Αναντολού Εφές – Φενερμπαχτσέ (19:30)

Παρτιζάν – Βίρτους Μπολόνια (19:30)

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μακάμπι Τελ Αβίβ (20:00)

Βιλλερμπάν – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)

Μιλάνο – Μπασκόνια (21:30)

Μπάγερν – Βαλένθια (21:30)

Proud! #kkcz #WeAreTheTeam https://t.co/DwtY0xorXt

— Giannis Sfairopoulos (@GSfairopoulos) December 21, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας,panathinaikos – erythros asteras