Πανευρωπαϊκή αύρα για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ξεκινάει ο συντονισμός των ευρωπαϊκών αριστερών δυνάμεων και ο Αλέξης Τσίπρας έριξε το σύνθημα, κατά την ομιλία του, στο Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που διεξήχθη στην Πορταριά του Πηλίου: ...''ΣΥΡΙΖΑ παντού''.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς εξήγησε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το κόμμα του: ''σταμάτησε να είναι μια δύναμη καταγγελίας και έγινε

δύναμη υπόσχεσης της αλλαγής''.

''Η επιτυχία του κόμματός θα είναι ένα πυροτέχνημα, το οποίο θα σβήσει, αν στον επόμενο χρόνο δεν υπάρξουν μικροί ή μεγαλύτεροι ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη, αν τον επόμενο χρόνο, δεν έχουμε μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις αλλά και εκλογικές νίκες στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη'', υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ''χρειάζεται συντονισμός, επικοινωνία και κοινή στόχευση".

"Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ένα πυροτέχνημα. Όπως εμείς στην Ελλάδα λέμε "ΣΥΡΙΖΑ παντού", έτσι, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, "μπορούμε να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ως οργανωτικό σχήμα, αλλά ως μοντέλο συνεργασίας πλουραλιστικής σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και στόχευσης σε μια εναλλακτική προοπτική, θα δούμε λοιπόν αυτό το μοντέλο σε όλη την Ευρώπη να αναδεικνύει ότι η Αριστερά μπορεί να είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα''.

Keywords
Τυχαία Θέματα